ÇEVİRİ

Karabağ halkı açlığa mahkûm edilirken uluslararası kamuoyu duruma kayıtsız kalıyor

Şu koşullar altında bölgede barış sağlanamaz, zaten Azerbaycan devleti bu türden bir arayışta değil. Azeri yetkililerin bölgedeki politikası Ermeni halkını ya zorla evlerini terk etmeye ya da ölüme mahkûm ediyor.

Filistin’de başkaldırı

Batı medeniyeti, bir halk yok edilirken sessiz kalmaya hevesli görünüyor. Öte yandan Filistin halkı sömürgecilerine başkaldırıyor.

Maui’deki yangını söndürmek için neden suyumuz yoktu?

Son yüz yıldır Maui adasının batı bölgesi Komohana’daki su, ada dışındakilerin çıkarları için işleniyor: ilk başta şeker kamışı plantasyonları içindi, şimdiyse onların kurumsal halefleri için. Bu kurumlar – örneğin West Maui Land Co (WML) ve iştirakleri, Kaanapali Land Management ve Maui Land &Pinapple Inc – eskiden şeker kamışı ve ananasın yetiştiği yerlerde tıpkıbasım villalar, lüks oteller ve golf sahaları inşa etmek için adanın doğal kaynaklarını sömürüyorlar.

Yeni-sömürge çöplükler ve Türkiye

Atık ihraç eden ülkelere yöneltilen ve haklılık payı da taşıyan “sizin kapınızın önü temiz kalıyor” suçlamalarına rağmen, endüstriyelleşmiş Batı’da yaşayan insanlar da plastik üretiminin ve atık yığınlarının zararlı etkilerine karşı umursamaz bir tavır takınmıyorlar.

'Çin İşçi Sınıfı İsyan Etmeyi Sürdürüyor': Foxconn’da Büyük Firar

Çinli işçilerin fabrikanın duvar ve çitlerinden atlayarak memleketlerine doğru yalın ayak yol aldıklarına dair trajik görseller ve video kayıtları uluslararası basının manşetlerine düştü.