Akın Olgun

Gazeteci-Yazar Akın Olgun, 2009-2015 yılları arasında Sabah gazetesinin Londra muhabirliğini yaptı. Arasöz Sanat ve Politika Dergisi, BirGün gazetesi, Cumhuriyet, Yeni Özgür Politika, Gazete Karınca, Jiyan.org, Bianet ve Sendika.org gibi haber siteleri ile gazete ve edebiyat dergilerinde yazıları yayımlandı. Olgun’un, Adları Saklıdır, Ecel Öyküleri, Karanfil Mevsimi, Kül Sesleri ve El Alem isimli beş kitabı bulunuyor.
Köşe yazarları

Nerede kalmıştık?

Kaldığımız yerden devam etmek gibi bir inada, dünyanın her yerinde bir dost mesafesinde olan arkadaşlara ve baskıya, şiddete karşı el ele vermiş devasa yüreklere sahibiz.

Köşe yazarları

Her kapıyı açan maymuncuk olarak 'dava'

“Dava”nın, halkın iradesinin üzerinde bir irade olarak örgütlenmesinin önüne şimdiden geçilmezse, yarın “dava” illüzyonuna kapılmış binlerce insanın, histeriklerini yönlendiren bir “derin” politika ile tüm toplum karşı karşıya kalabilir.

Köşe yazarları

Mezarlık ıslıkçıları ve “küçük adamlar”

Sürgüne gönderdiklerinin vicdanı rahattır, hücrelere doldurdukları muhaliflerin inancı huzurludur, özgürlüklerini yok ettikleri insanların duyguları hürdür ve güce tebaa etmemenin, onurunu korumanın en şahane yanı, gerçeği biliyor olmanın saadetini yaşamalarıdır.

Köşe yazarları

Tren yakalamaca

Risk almadan kazanmanın bir yolu olsaydı, elbette cesarete ihtiyaç kalmazdı ama böyle bir yol yok ve hiç olmayacak. 

Köşe yazarları

Birlikte çoğalmak

Sinenin sinmeyenleri hedeflemesi, itiraz etmeyenlerin itiraz edenleri işaretlemesi, suya sabuna dokunmayanların, dokunanları kirletmeye çalışması, böylesi tenhalaşma süreçlerinin de ürünüdür biraz.

Köşe yazarları

Demirtaş ve ezber bozumu siyaseti

Ne yaparsa yapsın “çocuk işte” muamelesi yaptığımız muhalefet şımarıklığı, gün gelir hepimizin azabı olur. Eğer bu azabı yaşamak istemiyorsak, muhalefetin tüm çeperine uyarıcı olacak şekilde eleştirilerimizi yapmalı ve toplumun geleceği için nasıl bir yol, yöntem izleyeceklerini sorarak, ısrarla ilkeler etrafında bir toplumsal akit ortaya koymalarını talep etmeliyiz.