12 Kasım notları: Saray'a servet, emekçiye yoksulluk

Türkiye halkı ağır ekonomik sorunlarla boğuşurken, Saray hanedanı ve yandaşları hem servetlerine servet katmaya hem de ülke nimetlerini cebe indirmeye devam ediyor.

Bugünün önce çıkan gündemleri arasında Saray’ın harcamaları ve yurttaşlara yönelik haciz dalgası dikkat çekiyor. AKP eliyle yaratılan ekonomik krizin faturası bir kez daha alın teriyle çalışan yurttaşlara kesilmeye çalışılıyor.

SARAY’DA ZEVK-Ü SAFA, HACİZ KAPIDA

Saray’a yapılan astronomik harcamalar azaltılmak bir yanda her geçen gün artıyor. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan bir kararname ile Saray’a uluslararası toplantılar için sınırsız harcama yetkisi verildi. Hangi toplantıların bu kapsamda olacağına “itibardan tasarruf olmaz” diyen Erdoğan karar verecek.

İLGİLİ HABER | Erdoğan 'itibardan tasarruf olmaz' deyip israf musluğunu açtı: Uluslararası toplantılar için sınırsız harcama yetkisi!

Ülkedeki kriz tüm hızıyla devam ederken, birçok emekçi de borçluluk batağıyla uğraşmak zorunda kalıyor. Ödenemeyen borçlar dağ gibi büyüyor, fakat AKP hükümeti yandaş holdinglerin milyarlarca liralık vergi borcunu tek kalemde siliyor. Emekçiler ise hacizle karşı karşıya bırakılıyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi, mahkeme harç borcu, trafik cezası, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borcu, sigara cezası, köprü kaçak geçiş dahil hemen hemen tüm borç ve cezalar için başlatılan e-haciz uygulamasında Ekim ayında 3,3 milyon kişiye tebligat gönderilmişti. E-hacizde ikinci dalga da dün başlatıldı.

Krizin ve astronomik harcamaların sorumlusu olan AKP, yarattığı bütçe açığını da emekçinin cebine el uzatarak tamamlamaya çalışıyor.

İLGİLİ HABER | AKP bütçedeki açığı vatandaşa haciz getirerek kapatmayı planlıyor: E-hacizde ikinci dalga!

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNE DOĞRU

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere ABD'ye giderken Esenboğa Havalimanı’ndaki basın toplantısında “Sayın Trump’la gündemimizde yer alan tüm konuları ayrıntılı ve samimi bir biçimde görüşeceğimize inanıyorum. Ziyaret vesilesiyle terörle mücadele başta olmak üzere, güvenlik konularını askeri ve savunma sanayii işbirliğimizi ayrıca ekonomik ve ticari münasebetlerimizi ele alma fırsatımız olacak” dedi.

İLGİLİ HABER | Erdoğan: Sayın Trump'la samimi bir biçimde görüşeceğimize inanıyorum

ERKAN BAŞ: PARANIZ BATSIN Kİ İNSANLAR YAŞASIN

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün Meclis’teki haftalık basın toplantısında “AKP patronlar ve sermaye sınıfı ile el ele vererek işçi sınıfının kanını emiyor. Büyük bir yıkımla karşı karşıyayız” dedi. Konuşmasında bütçe kanununa, Rabia Naz cinayetine, Bolivya’daki darbeye de değinen Baş, 12,5 milyon yurttaşın bankaların kara listesinde yer aldığını da vurguladı.

İLGİLİ HABER | TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Sosyal yardımları insanları iktidara bağlamanın aracı haline getirdiler

Baş bugün, TBMM Genel Kurulu’nda da bir konuşma gerçekleştirdi. AKP sıralarına seslenerek, "Paranız batsın, paranız batsın ki insanlar yaşasın" ifadelerini kullanan Baş, işsizliğin rekor seviyelere yükseldiğini ve milyonlarca köle yaratıldığını vurguladı.

İLGİLİ HABER | Erkan Baş'tan AKP'lilere: Paranız batsın, batsın ki insanlar yaşasın

TİP: FAŞİZME VE ABD’YE DİREN BOLİVYA!

Türkiye İşçi Partisi, Bolivya’da Evo Morales iktidarına karşı düzenlenen darbeye dair açıklama yaptı. Yarısı buradaysa kalbimizin, yarısı Bolivya’dadır’ başlıklı açıklamada, “Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de emekçilerin, ezilen halkların temsilcileri olarak bizler, Bolivya’nın seçilmiş Devlet Başkanı Morales’in, onu destekleyen yoksulların ve yerel halkların arkasında olduğumuzu ilan ediyoruz. Tüm uluslararası kamuoyunu, bağımsız kuruluşları, sendikaları ve ilerici güçleri faşist darbeye karşı harekete geçmeye çağırıyoruz” sözlerine yer verildi.

İLGİLİ HABER | TİP: Faşizme ve ABD’ye diren Bolivya!