ARKA SIRA

Giriş l Durumumuz Nedir?

AKP’nin özellikle 2013 yılından itibaren sistematik olarak dürbünü okullara odakladığı ve gençlerin ülkenin politik eksenine olan katkı ve dönüştürücülüğünü tasfiye etmek amaçlı kurguladığı şey, tabiri caizse bir savaş planı olmuştur.

2023’ün ilk görevi

Eşitlik, özgürlük laflarını ağızlarından eksik etmeyen iyilik melekleri olmaktan bizi kurtaracak olan şey sosyalizmin güncel sorunlara politikalar sunması, kapitalist ekonomi modelinin yarattığı enkazın altından küllerinden doğarak insanlığın ilerlemesine edeceği hizmeti tekrarlamaktır.

Sosyalizmin 'fanatiği' olmak

Herkesin gözü önünde kendi kendisini uçurumun eşiğine getirmiş, iklim krizi başta olmak üzere bir dizi krizle boğuşarak insanlığın geleceğini bir güvencesizlik sarmalına sıkıştırmış bir sistemle karşı karşıya olduğumuz gün gibi ortadadır

Laiklik: Olanaklar ve görevler

TİP laikliği “kıskançlıkla” savunmalı, emekçi karakteri taşıyan bir laiklik anlayışını siyasete dayatmalı, laikliğe dair bütün gündemlerde gözler TİP’i arar olmalıdır.

Düzeniçileşme mi, anaakımlaşma mı?

Önümüzdeki en büyük görev, anaakım siyasetin içinde kitlelere vereceğimiz güvenle ve sarsılmaz bir iradeyle var olmaktır.