Levent Turhan Gümüş

1959 yılında İstanbul’da doğdu. Mühendislik öğrenimini sürdürürken siyasi nedenlerle tutuklandı, hüküm giydi. İçeride ve hapishaneden çıktıktan sonra dışarıda yazmak en önemli uğraşlarından biri oldu. Edebiyat ve siyaset yazılarıyla; Demokrat, Devrim, Emek Cephesi, Birgün, 6-7, Virüs gibi farklı dergi ve gazetelere katkı sundu. Dalgacık ile Yakamoz’un Masalı (2011) ve Işıklı Kaplumbağa Adası (2013) adlı kitapları Can Çocuk Yayınları‘ndan, Ada Masalları (2018) adlı kitabı Ayrıntı Yayınları Dinozor Çocuk dizisinden yayımlandı. Ayrıntı Yayınları tarafından Berkin Elvan’ın anısına yayımlanan Haziran’da Bir Fidan adlı kitabı Ebru Akkaş ile birlikte derledi ve yayıma hazırladı. Ayrıntı Yayınları Şiir dizisinden yayımlanan birçok şiir kitabının yanı sıra Türkçe edebiyat dizisinden Sabahattin Ali külliyatıyla Ümit Kaftancıoğlu’nun Dönemeç, Tüfekliler ve Kan Kardeşim Dorutay kitaplarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kitabın editörüdür.
Köşe yazarları

Fay hatları kırılırken ‘yeniden kuruluş’

Solun taşıyıcı sütunları yorgundur. Korozyona uğramış demirlerin tasfiye edilmesi, harcın tuzdan, çakıldan ve aşındırıp öğüten diğer unsurlardan arındırılması, yeni, “birleşik” bir siyaset anlayışının ön alması gerekmektedir.

Köşe yazarları

Zenginlerin fakirlerden çaldığı güzel oyun!

Daha önce hiç örneği yoktu ama oldu: Daha uygun talipler olmasına rağmen on iki yıl önce şaibeli bir seçimle FIFA, şampiyonanın Katar’da yapılmasına karar verdi. Bu tercih, uluslararası sermayenin ihtiyaçlarına uygundu.

Köşe yazarları

Hakikat!..

Kömür tabakalarını parçalayarak ışığı açığa çıkaran bir kazma işlevine sahip değilse eğer siyaset başka nedir ki?

Köşe yazarları

Bir Ardanuç hikâyesi: Ömrümün Sol Hâli

Torun’un kitabı, “kendi penceresiyle ve Artvin’deki devrimci mücadelenin bir bölümüyle” sınırlı olsa da yerel bir örgüt militanının döneme ve sonraya ilişkin görüşlerini samimi, canlı, ayrıntılı bir şekilde aktardığı için kıymetli.

Köşe yazarları

Her kim ki olursa bu sırra mazhar...

Ülkemiz; dönemsel olarak bileşenleri değişse de merkezinde sermaye sınıfının yer aldığı, hayati bütün kararların “ülke menfaati” adı altında azınlık iktidarının çıkarlarına göre alındığı bir oligarşik dikta tarafından yönetilmektedir.