Özgür Dirim Özkan

ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nde lisans eğitimi alan Özgür Dirim Özkan, Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Bölümü’nde yüksek lisans yaptıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Sosyal Antropoloji'de doktorasını tamamlamıştır. On yıl kadar akademisyenlik yaptıktan sonra on yıldır bağımsız uzman olarak farklı konularda saha çalışmaları yapan Özkan, Balkanlar ve Doğu Avrupa siyaseti dışında güncel sosyolojik konular üzerine de yazmaktadır.
Köşe yazarları

Metin Abinin ardından…

Metin Abi kendisini itibarsızlaştırmaya çalışan, kendisini “iptal etmeye” kalkan hatta siyasetten paralize etmeye çalışanlara karşı bile o mağrur, soğukkanlı, bilgece duruşunu koruyabilmiştir.

Köşe yazarları

Mostar faşizme mezar olacak!

Mostar’da 14 Haziran 2022’de bir gecede 700’e yakın partizanın mezar taşı tahrip edildi. Mostar köprüsünü topçu ateşiyle havaya uçuranlarla bu kalleş eylemi gerçekleştirenler aynı kişilerdir.

Köşe yazarları

Macaristan Seçimleri I: Liberal Orban’dan, illiberal Orban’a

Kuşkusuz şekilsel olarak Türkiye’deki “Millet İttifak”ı ile Macaristan’da 12 yıllık Orban rejimine karşı kurulan ittifak birbirine bazı konularda benziyor. Her iki oluşum da altı partiden oluşuyor ve gerçekten de normal koşullarda bir araya gelmeleri pek de mümkün olmayan altı partiden bahsediyoruz.

Köşe yazarları

Mâlumun ilâmı: Herzog’un Türkiye ziyareti

Görünen o ki hesap-kitap yapılmış, büyük biraderden gerekli direktifler alınmış, ümmet ikna edilmiş ve İsrail’le yakınlaşma yolu açılmış. Zaten iki ülke arasındaki ticarete baktığımızda gayet güzel bir alışveriş göze çarpıyor ki başta Suriye politikası olmak üzere, özellikle de Orta Doğu’da iki ülke de oldukça uyumlu bir dış politika uyguluyor. Bu minvalde aslında 9 Mart’taki ziyaret malumun ilâmından başka bir şey değildir.

Köşe yazarları

Ukrayna’dan sonra sıra Bosna’da mı?

Batılı çokbilmiş uzmanlar yine “Ukrayna’dan sonra sıra Bosna’ya gelir mi?” diye soruyor ve duran saatin günde iki kere de olsa doğruyu gösterdiği gibi bu konuda haklı olabilme ihtimallerinin yüksek olduğunu itiraf etmemiz gerekiyor. Evet, Ukrayna’dan sonra sıra Bosna’ya gelebilir.

Köşe yazarları

Leninizm ve güncellenen TSE standartları

Yeni bir hakikatin şafağında olduğumuz bu konjonktürde sınıfın partisinin eylemde, örgütlenmede ve politika belirlemede sınıf yerine başka öznelere öncelik tanıması tarihin affetmeyeceği bir hata olacaktır.