Yüzde 30’luk zamma karşı mücadele çağrısı

Yüzde 30’luk zamma karşı mücadele çağrısı

Tüm Bel Sen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 30’luk zammına karşı işçileri mücadeleye çağırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işçilere sunduğu yüzde 30’luk zam teklifine karşı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen), bütün işçileri mücadeleye çağırdı.

Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Yürütme Kurulu, örgütlü oldukları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işçilere sunduğu yüzde 30’luk zam teklifine karşı açıklama yayınlayarak "4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 27 bin TL’ye dayandığı bir tabloda İdare tarafından sunulan yüzde 30 zam teklifinin ciddiyetten uzak olduğunu ifade ediyoruz" sözlerine yer verdi.

“Enflasyon rakamları altındaki teklifleri ciddiye almıyoruz!” başlıklı bir yazı yayınlayan Tüm Bel Sen, şu sözlere yer verdi:

“26 Ocak Perşembe günü saat 9:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları ile Sendikamız arasında sizlerle birlikte ilmek ilmek oluşturduğumuz Toplu Sözleşme taslağına ilişkin ilk görüşme gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede; mevcut ulaşım kartlarımıza aylık 176 ön kontör yüklenmesi kabul edilmiş olup toplu sözleşme taslağında yer alan diğer tüm maddelere ilişkin görüşmelere devam edilecektir.

Ancak toplu sözleşme taslağında yer alan maddi taleplerimize ilişkin yapılan değerlendirmede İdare tarafından 2022 yılında imzalanan toplu sözleşmedeki haklarımıza ek ilk 6 ay için yüzde 30, sonraki 6 ay için maaş katsayıları genelgesinde belirtilecek olan artış oranı kadar zam teklif edilmiştir. Ayrıca merkezi hükümet tarafından memurlara herhangi bir zam yapılması halinde, zam oranının sosyal denge tazminatına yansıtılacağı belirtilmiştir. Bu teklifler Sendikamız tarafından kabul edilmemiştir.

2022 yılında TÜİK’e göre enflasyon yüzde 64,27, bağımsız kuruluş ENAG’a göre ise enflasyonun yüzde 137,55 olarak gerçekleştiği, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 27 bin TL’ye dayandığı bir tabloda İdare tarafından sunulan yüzde 30 zam teklifinin ciddiyetten uzak olduğunu ifade ediyoruz.

Gerçek bir Toplu Sözleşme için bütün çalışma arkadaşlarımızı Sendikamız etrafında mücadeleye davet ediyoruz.

Sürece ilişkin tüm gelişmeler web sitemiz üzerinden duyurulacak olup bunun dışındaki bilgilerin dikkate alınmamasını tüm çalışma arkadaşlarımıza duyuruyoruz.

Taleplerimizin Takipçisiyiz!”