Urfa'da iki farklı kazada 7 kişi öldü

Urfa'da iki farklı kazada 7 kişi öldü

Sulama kanalında düşen araçlarda 7 kişi hayatını kaybetti.

Urfa'da iki farklı kazada sulama kanalına düşen araçlarda bulunan toplam 7 kişi, hayatını kaybetti. Kayıp olan 2 kişi için ise arama çalışmaları sürüyor.

Ulubağ Mahallesi'nde 6 Mayıs tarihinde saat 21.00 sıralarında meydana gelen kazada, Yedikuyu Mahallesi'nde yaşayan akrabalarını ziyarete giden 38 yaşındaki Hasan Çetin yönetimindeki otomobil, ani manevra sonrası sulama kanalına devrildi. Hasan Çetin kendi imkanlarıyla kurtulurken, bölgeye sevk edilen jandarma, dalgıç polis ve itfaiye ekipleri ise araçtaki eşiyle 5 çocuğunu aramaya başladı.

Gecenin geç saatlerine kadar süren çalışmalarda dalgıç polisler, ulaştıkları otomobili vinçle çıkardı. Sudan çıkarılan araçta bir yaşındaki Müslüm, 4 yaşındaki İbrahim, 5 yaşındaki Ecem ve 11 yaşındaki Asmin Çetin'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Akıntıya kapılıp kaybolan anne Özlem Çetin ise otomobilin devrildiği yerden 2 kilometre uzaklıkta ölü bulundu.  Ölen anne ve 4 çocuğu, Adli Tıp Kurumu'nda tamamlanan otopsilerinin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Öte yandan, akıntılı suda kaybolan Aysun Çetin'e kanal boyunca yapılan aramalarda henüz ulaşılamazken, arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

ÜÇDİREK'TEKİ KAZADA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Üçdirek Mahallesi'nde meydana gelen kazada ise düğüne giden 4 kişinin içinde olduğu ve Kerim Yılmaz'ın kullandığı otomobil, kontrolden çıkıp Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına uçtu. Sürücü Yılmaz kendi imkanlarıyla yaralı kurtulurken, diğer 3 kişi suda kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin yaptığı çalışmayla Nadide ile Gülcan Yılmaz'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Cenazeler, Bozova Devlet Hastanesi’nin morgundaki işlemlerinin ardından toprağa verildi.

Şevket Baykuş'u arama çalışmaları ise sürüyor. (DHA)

DAHA FAZLA