Tozkoparan’da ‘kentsel dönüşüm’ zorbalığı sürüyor

Tozkoparan’da ‘kentsel dönüşüm’ zorbalığı sürüyor

Mahalle sakinleri, Barış Parkı’nda basın açıklaması düzenlemek istedi.

Ersan Kınık

AKP’li Güngören Belediyesi, Tozkoparan halkının kentsel dönüşüm zorbalığına karşı Barış Parkı’nda basın açıklaması düzenlemek istemesi üzerine parkın elektriklerini kesti. Tozkoparan halkı, bunun üzerine mahallede yaktıkları ateşin başında toplanarak belediyeye tepki gösterdi.

Tozkoparan’da AKP’li Güngören Belediyesi’nin kentsel dönüşüm zorbalığına karşı, mahalle sakinleri Avukat Onur Cingil ile birlikte basın açıklaması düzenledi.

BELEDİYE PARKIN ELEKTRİKLERİNİ KESTİ

Basın açıklamasının saat 21.00’de Tozkoparan Barış Parkı’nda düzenleneceğinin duyurulması üzerine, belediye parkın elektriklerini kesti. Bunun üzerine mahalle sakinleri Atifet Sokak’ta yaktıkları ateşin başında toplanarak basın açıklamasını burada düzenledi. Açıklamaya çok sayıda mahalleli katılırken, mahalle sakinlerinden Haluk Çavuşoğlu, belediyenin tutumuna şu sözlerle tepki gösterdi:

‘HİÇ KİMSE KAYBETTİK ZANNETMESİN’

“Biz adeta silahlara karşı sapanla savunma yaptık burada, ama bu bizim evlerimizi korumak için yaptığımız bir mücadeleydi. Hiç kimse kaybettik zannetmesin arkadaşlar. Çocukların zihinlerinde hep şu kalacak: zalim Bünyamin Demir, zalim Rıza Uçan, zalim Sinan Baltacı. Çocukların zihinlerinde hep şu var, zulme karşı omuz omuza, direne direne kazanacağız. O çocuklar başka şeyler düşünmeleri gerekirken zalim yönetimden evlerini kurtarmak için bir direnç gösterdi burada.”

‘DİRENİŞİMİZ HEPİMİZ İÇİN YÖN OLDU’

Avukat Onur Cingil ise Tozkoparan’da sürmekte olan direnişin önemini vurgulayarak, “Bizim direnişimiz de hepimiz için bir kıble oldu, bir yön oldu” dedi.

Belediye tarafından dayatılan tek taraflı muvafakatnamenin sakıncaları konusunda mahalle sakinlerini uyaran Cingil, evleri için direnen mahallelilere yöneltilen “terörist” ithamına karşı şöyle tepki gösterdi:

‘ZULMÜ YAPAN ZALİMDİR, HAİNDİR’

“Benim hayatta bildiğim tek bir şey var, insanların evinin kapısını koçbaşıyla kıranlar, yan duvardan öteki duvarı kıran insanlardır bu dedikleri sıfatlar. Bu halka yapılan zulmü kim yapıyorsa o zalimdir, o haindir.”

Cingil, devamında mahalle sakinlerinin sürece ilişkin sorularını yanıtladı ve son olarak kimsenin Tozkoparan’ı terk etmemesini vurgulayarak şunları söyledi:

“Kimse alanı etmesin, Tozkoparan’daki sosyal hayatını kimse bırakmasın. Eylemlere katılımı lütfen devam ettirin.”

DAHA FAZLA