Pınar Gültekin davasında karar çıkmadı

Pınar Gültekin davasında karar çıkmadı

Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı dava yine ertelendi.

İleri Haber

Muğla’da geçen yıl Cemal Metin Avcı tarafından katledilen 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in ölümüyle ilgili davanın 9. duruşması bugün Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Daha önceki duruşmalarda katil Cemal Metin Avcı'nın tutukluluğuna devam kararı verilirken, diğer sanıkların ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Cemal Metin Avcı'nın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması, kardeşi Mertcan Avcı'nın da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Geçen yıl 27 Eylül’de görülen 6’ncı duruşmada, cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları iddia edilen sanığın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın da savunmaları alınmıştı.

24 Ocak günü görülen 9’uncu duruşmasında savcı mütalaasını açıklamış, Pınar Gültekin’in hayattayken yangına maruz kaldığının oy birliği ile kabul edildiğini belirterek, Cemal Metin Avcı’nın ‘Canavarca hisle öldürme’ suçundan cezalandırılması talep etmişti.

Mertcan Avcı’nın da ‘Suç delillerini gizleme ve değiştirme eyleminde bulunması’ suçundan cezalandırılmasını, Cemal Metin Avcı’nın eski eşi Eda Karagün, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan, annesi Ayten ve babası Selim Avcı’nın da ‘Suç delillerini yok etmek ve gizlemek’ suçundan cezalandırılması istemişti. Duruşmaya SEGBİS sistemi ile bağlanan sanık Cemal Metin Avcı ise mütalaayı kabul etmediğini söylemişti.

YİNE TAKIM ELBİSELİ, YİNE ASILSIZ İDDİALAR!

Görülmeye başlanan davaya fail Cemal Metin Avcı takım elbise ile katılırken, daha önce Pınar Gültekin’in kendisini bıçak ile tehdit ettiği iddialarını kanıtlayamadığı için şimdi de “Beni beraberliğimizi karıma söylemekle tehdit etti” diye iddiada bulundu.

YİNE KARAR ÇIKMADI

Duruşmaya Pınar Gültekin’in babası Sıddık, annesi Şefika Gültekin de katıldı. Pınar Gültekin’in aile avukatı Rezan Epözdemir’in geçtiğimiz Cuma günü Mertcan Avcı’nın eylem üzerinde ortak olduğu konusunda suç duyurusunda bulunması nedeniyle duruşmada karar çıkmadı.

Sanık Mertcan Avcı hakkında kasten öldürme suçuna iştirak eyleminden Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunulduğu, söz konusu başvuru nedeniyle Mertcan Avcı hakkında kasten öldürme suçundan soruşturma yürütüldüğü, soruşturma dosyasından netice beklendiği, dosyaların birleştirilmesinde zorunluluk bulunduğu nedenleri ile duruşma 11 Nisan tarihine ertelendi. Ayrıca yargılanan diğer 4 kişinin duruşmaya katılmasına gerek olmadığına karar verildi.

DAHA FAZLA