MHP ilçe başkanı adliye bastı, tutuklatan savcı ve hakim sürgün edildi!

MHP ilçe başkanı adliye bastı, tutuklatan savcı ve hakim sürgün edildi!

Karaburun Adliyesi’nde yaşanan olaya polis müdahale ederken çok sayıda takviye polis çağrıldı. 

İzmir’in Karaburun Adliyesi’nde görülen bir boşanma davası esnasında adliyeyi basarak davanın tanığını ve iki kişiyi darbeden, hakim ile savcıyı tehdit ettiği öne sürülen MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen tutuklandı. Öte yandan karara itirazı reddeden hakim ve tutuklamaya sevk eden savcı eşinin görevlerinden alınarak, Şanlıurfa’da görevlendirildiği kaydedildi.

Ege’de Son Söz‘ün haberine göre Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Meryem K. ile Sinan K.’nin boşanma duruşması gerçekleştirildi. Mahkemede ayrıca davalı erkeğin gayrimenkul mal varlıklarını muvazaalı bir şekilde kardeşi ve üçüncü kişilerin üzerine geçirmesi konusu da değerlendirildi.

Duruşma sırasında ayrılan kadın ve erkek arasında çıkan karşılıklı tartışmaya ailenin çocukları Emre ve İdris K. de dahil oldu. Duruşma sonrasında ise Sinan K. ve kardeşi, annelerinden yana tavır alan Emre ve İdris K.’yi darbetti. İddiaya göre durumu gören ve mahkemede tanık olarak ifade veren Karaburun Belediyesi personeli Mimar Mehmet Civan duruma müdahale etmek istedi.

MHP İLÇE BAŞKANI ADLİYE BASTI

Bu sırada Karaburun Adliyesi’ne gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen ve beraberindeki grup tanık olarak ifade veren Civan’a saldırdı. Karaburun Adliyesi’nde yaşanan olaya polis müdahale ederken çok sayıda takviye polis çağrıldı. 

‘HAKİM VE SAVCIYI TEHDİT ETTİ’

MHP İlçe Başkanı Özen’in, adliyede kendisine müdahale eden polisle de tartıştığı, hakim ve savcıyı ise tehdit ettiği öne sürüldü.

‘ŞANLIURFA’YA SÜRÜLDÜLER’

Özen tutuklanırken, tutuklama kararına itirazı reddeden hakim ve tutuklamaya sevk eden eşi savcının Şanlıurfa’ya sürüldüğü belirtildi.