Melih Bulu'nun Vikipedi'den intihal yapan yardımcısı, habere erişim engeli getirtti

Melih Bulu'nun Vikipedi'den intihal yapan yardımcısı, habere erişim engeli getirtti

BirGün'de yayımlanan intihal haberi, ardından İleri Haber'de de yer almıştı.

İleri Haber

Prof. Dr. Gürkan Selçuk Kumbaroğlu'nun Vikipedi'den intihal yaptığının ortaya çıkması üzerine İleri Haber'de yer alan habere, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle erişim engeli getirildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılı başında kayyum olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Melih Bulu, başlayan direniş sonrası istenmediği üniversitede 6 ay görevde kalabilmişti. Yüksek lisans ve doktora tezlerinde intihal yaptığı ortaya çıkan Bulu döneminde rektör yardımcısı olarak atanan Prof. Dr. Gürkan Selçuk Kumbaroğlu'nun da intihal yaptığı ortaya çıkmıştı.

KOPYALA-YAPIŞTIR YÖNTEMİ

BirGün'den Yaren Çolak'ın detaylarını aktardığı haberde; Kumbaroğlu'nun, Bulu döneminde kurulmak istenen iki yeni enstitüyü kabul etmeyen senatörlere, Veri Bilimi Enstitüsü kurulmasına ilişkin gönderdiği belgelerde intihal tespit edildiği belirtilmişti. Söz konusu metinlerin, Vikipedi'den kopyala-yapıştır yöntemiyle ve herhangi bir referans verilmeksizin alındığı ortaya çıkmıştı. 

"Prof. Dr." unvanını taşıyan Gürkan Selçuk Kumbaroğlu'nun intihal yaptığının ortaya çıkmasına ilişkin bu haber, "Melih Bulu'nun yardımcısı Prof. Kumbaroğlu da intihal yapmış" başlığıyla İleri Haber'de de yayımlanmıştı. Kumbaroğlu, söz konusu haberin kişilik haklarını zedelediğini iddia ederek mahkemeye başvurdu ve habere erişim engeli getirildi.