MEB Orhun Yazıtları bölümüne Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nın fotoğrafını koydu
Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabında “Orhun Yazıtları” diye gösterilen bölüme “Ahlat Selçuklu Mezarlığı”nın fotoğrafı konuldu.
Her eğitim yılında tartışmalara konu olan ders kitapları, 2019-2020 yılında da fahiş hatalarla basıldı.
Yüz binlerce 10’uncu sınıf öğrencisine dağıtılan Türk Dili ve Edebiyatı kitabındaki hata, ders kitaplarının denetlenmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre; Kitabın, “Türkçenin Tarihi Gelişimi” başlığı altındaki bölümünde Eski Türkçenin gelişimi anlatıldı. Bölümün sonunda ise “Orhun Yazıtları” olduğu belirtilen bir görsel paylaşıldı. Orhun Yazıtları’na ait olduğu belirtilen görselin Ahlat Selçuklu Mezarlığı’ndan bir görüntü olduğu ortaya çıktı.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında ise, İngilizlerin kurduğu ve Milli Mücadele'ye karşı faaliyet gösteren Teali İslam Cemiyeti zararlı cemiyetler arasında gösterilmedi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilere dağıttığı ders kitaplarında tespit edilen diğer bazı hatalar ise şunlar oldu:
MEB 11’inci sınıf Türk Dili ve Edebiyatı kitabında, Romantizm akımının başlangıcından 150 yıl önce yaşamını yitiren William Shakespeare’in bu akımı geliştirdiği anlatıldı. Fransız İhtilali’nden önce ölen Shakespeare’in bu olayın etkisiyle romantizme yöneldiği ifade edildi.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında materyalizm (maddecilik); pahalı ev ve lüks araba tutkusu ile ilişkilendirildi.