Maltepeli Kadınlar: Gericiliğe karşı sandığa gidelim, oylar Kılıçdaroğlu'na

Maltepeli Kadınlar: Gericiliğe karşı sandığa gidelim, oylar Kılıçdaroğlu'na

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi’ne 3 gün kala İstanbul Maltepe’de kadınlar bugün AKP öncülüğündeki gerici ittifaka karşı sokağa çıktı.

İleri Haber

Maltepeli Kadınlar bugün gericiliğe karşı yürüdü. Yürüyüş sonunda yapılan açıklamada, “Yıllardır sokakta, evde, iş yerlerinde karşı karşıya olduğumuz bu zihniyeti göndermek için sandığa gidip Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verelim. Maltepeli kadınlara çağrımızdır, oylarımıza birlikte sahip çıkalım!” denildi.

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi’ne 3 gün kala İstanbul Maltepe’de kadınlar bugün AKP öncülüğündeki gerici ittifaka karşı sokağa çıktı.

Süreyya Plajı Marmaray Durağı’nda buluşan kadınlar, burada zincir oluşturarak Beşçeşmeler Meydanı’na yürümek istedi. Polisin engelleme girişimine direnen kadınlar, sloganlarla Beşçeşmeler Meydanı’na yürüdü.

Burada yapılan açıklamayı Türkiye İşçi Partili (TİP) Kadınlar’dan Nihan Ağca okudu.

‘KILIÇDAROĞLU’NA OY VERELİM, OYLARIMIZA BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM’

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Ülkemizin en önemli seçiminin ilk turu geride kaldı. Kendisi gibi gerici güçlerle ittifak olan AKP iktidarı, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur için kadınlardan utanmadan oy istemeye devam ediyor. Utanmayanlara karşı unutmuyoruz! Bize hayatı yaşanmaz kılmak için İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede, tek bir adamın kararıyla çıkıldığını biliyoruz! 6284 sayılı Kadına Şiddeti Önlemeye Yönelik Yasa'nın kaldırılmasını istediklerinin farkındayız. Altı yaşındaki çocukların evlendirilmesine göz yumduklarına, cemaat yurtlarında, Kuran kurslarında çocuklara taciz edenleri akladıklarına şahidiz. Bir kereden bir şey olmaz dediklerini, kadın cinayetlerini umursamadıklarını acı yoldan öğrendik.

Pazar günü vereceğimiz sandığa gitme kararı, bu zihniyetin karşısında durabilmemiz için önemli. Gelin haklarımız ve hayatlarımız için yan yana olalım. Öldürülmediğimiz, ne evde ne işte köle edilmediğimiz eşit ve özgür bir yaşam için beraber mücadele edelim. Yıllardır sokakta, evde, iş yerlerinde karşı karşıya olduğumuz bu zihniyeti göndermek için sandığa gidip Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verelim. Maltepeli kadınlara çağrımızdır, oylarımıza birlikte sahip çıkalım!