Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde internet hızı düştü

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde internet hızı düştü

Koronavirüs salgınında tüm dünyada 'evde kal' çağrıları sürerken, yapılan bir araştırmaya göre dünya genelinde internet hızı büyük oranda düştü.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı imkanı olan birçok kişi evde kalırken, internet kullanımı da oldukça arttı. Ajans Press'in araştırmasına göre dünya genelinde internet hızı büyük oranda düştü.

Çin’in Vuhan kentinde başlayan ve küresel bir tehdit haline gelen koronavirüs salgını, her geçen gün etkisini artırmaya devam ederken internet hızını da büyük oranda etkiledi. Evde kalma çağrıları sürerken, birçok kültür sanat etkinliği, sergiler, müzeler, kütüphaneler online platformlara taşındı. Dünyada birçok sosyal medya uygulaması dahil internet sitelerine girişteki hızın düşmeye başlandığı saptandı. Amazon’un ise bu süreçte yüzde 79 hız düşüşü yaşayarak erişimi en çok düşen site olduğu belirtildi.

Medya takip kurumu Ajans Press, internet ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve ITS Medya’nın dijital arşivinden yapılan araştırmaya göre, bu yıl internet hakkında çıkan haber sayısı 46 bin 159 olarak belirlendi. Sadece internet hızı olarak bakıldığında 907 basın yansıması olduğu görüldü. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün haber çıkışları ise yoğun bir şekilde artarak devam ettiği kaydedildi.

AMAZON'UN ARDINDAN FACEBOOK VE TWITTER GELİYOR

Ajans Press’in, tech4i2 verilerinden elde ettiği bilgilere göre, koronavirüsün internet hızına olan etkisi açıklandı. Araştırma bazı Avrupa ülkelerini baz alırken birçok sosyal medya uygulaması dahil internet sitelerine girişteki hızın düşmeye başlandığı saptandı.

Amazon yüzde 79 hız düşüşü yaşayarak erişim hızı en çok düşen site olurken, Facebook yüzde 58, Twitter yüzde 43, Microsoft ve Youtube ise yüzde 29 düşüş yaşayan uygulamalar olduğu belirtildi. Bu süreçte internet hızının en çok düştüğü ülke ise Almanya olurken, yüzde 29,7 gibi bir hız düşüşünün olduğu saptandı. Türkiye ise araştırma içerisinde yer alan ülkelerden olmadı.

DAHA FAZLA