Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde saldırı

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde saldırı

Sarıtaş, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

İleri Haber

Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Sarıtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanedeki işlemlerinin ardından evine döndüğü öğrenildi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Kartal Cemevi personeli Yunus Altun, "Saldırının planlı programlı olduğu çok belli" derken, "Aracıyla akşam evin önüne yaklaşırken motor üzerindeki kasklı iki kişi inerek başkana adres soruyorlar ve camı yarım açmasının ardından saldırıyorlar. Başkan aracı sürüyor ve çöpe çarparak duruyor, o sırada saldırı sürüyor. Kendini yan koltuğa attığı sırada evden oğlu geliyor ve o sırada saldırganlar bırakıp kaçıyorlar. Sağlık durumu şu an iyi ama yüzünde morarma ve şişlik fazla. Çok fazla darp edilmiş" ifadelerini kullandı.

İBB GENEL SEKRETER YARDIMCISI POLAT'TAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da saldırıya ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı. Sarıtaş'ın ailesi ile görüşerek saldırıyı teyit ettiğini belirten Polat, "Son derece nazik kişiliğe sahip sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış bu saldırıyı kınıyorum" dedi.

Geçen hafta Ankara'daki 5 cemevine de eş zamanlı saldırılar düzenlenmişti.