Cemevlerine eş zamanlı saldırı

Cemevlerine eş zamanlı saldırı

Ankara’da 5 cemevine eş zamanlı faşist saldırı düzenlendi, bir kadın bıçaklandı.

Nüket Gelegen- @nuketgelegenn

Ankara’nın 3 ilçesinde eş zamanlı olarak 5 cemevine yönelik faşist saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırılarda bir kadın yurttaşın bıçaklandığı belirtilirken, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Cuma Erçe saldırılara ilişkin “İktidarın Alevi yurttaşlara yönelik asimilasyon hedefinden ayrı değerlendirilemez” ifadelerini kullandı.

Saldırılara ilişkin İleri’ye konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, faşist saldırılardan birinin yaşandığı Tuzluçayır Ana Fatma Cemevi’ne doğru hareket ettiğini söyledi.

'İKTİDARIN ASİMİLASYON HEDEFİ...'

Cuma Erçe, “Muharrem orucunun ilk gününde yapılan bu faşist saldırı, açık bir provokasyondur. Ancak bu saldırıları, İçişleri Bakanlığı’nın düzenlemeyi planladığı ‘Alevi gençlere yönelik kamp’ programından bağımsız düşünmek imkansızdır. Bu saldırılar, söz konusu kamp programları aracılığıyla iktidarın Alevi yurttaşlara yönelik asimilasyon hedefinden ayrı değerlendirilemez. Halkımızı tüm bu faşist provokasyonlara karşı Alevi yurttaşlarla dayanışma içinde olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

BİR KADIN BIÇAKLANDI

Faşist saldırılar sonrası İleri’ye konuşan PSAKD Mamak Şube Başkanı Fadime Türkyılmaz da Çankaya ilçesindeki Oran Pir Sultan Abdal Cemevi’nde yaşanan saldırıda bir kadın yurttaşın bıçaklandığı iddialarını doğruladı.