Kağan Güner’den “Zaman Çemberi” sergisi

Kağan Güner’den “Zaman Çemberi” sergisi

UNICEF Sanatçısı Kağan Güner’in, Zaman Çemberi adlı sergisi Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde sanatseverlerin ziyaretine açılıyor.

İleri Haber

UNICEF Sanatçısı Kağan Güner’in “Zaman Çemberi” adlı retrospektif sergisi, Çankaya Belediyesi ev sahipliğinde, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde, sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

Sanatçı Kağan Güner’in 1986 – 2010 yılları arasında farklı alanlarda ürettiği 85 eserden oluşan sergi, 2 Şubat – 25 Şubat 2023 tarihleri arasında Çankaya Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Sergide; “Axis Mundi” (Dünya Ekseni), Z. Eyüboğlu’nun aynı adlı kitabından esinlenerek oluşturduğu “Anadolu Büyüleri”, İngiliz gazetesi “The Guardian”dan alıntılanmış bir dizi gazete küpürünün işlenmesiyle oluşturulmuş çalışmalar ve halk masalları üzerine illüstrasyonlardan oluşan “Dünya Masalları” sergilerinden çalışmalar yer alıyor. Ayrıca resimlerin dışında afiş tasarımları, kamusal alan projeleri, şiirleri ve şair Nevzat Çelik’in dizelerinden esinle resimlediği “Kağan’ın Şiir Sandukası” adlı çalışmalar da sergideki yerini alacak.

Yaşamının 20 yılını Londra’da geçiren sanatçının bu dönemde “South Bank, Nehir Kenarı” için gerçekleştirdiği üç meydan tasarımının yanı sıra mitoloji ve efsanelere dayanan portreleri de sergideki işler arasında. Güner’in eskiz defterleri, şiirleri ve kavramsal çalışmaları da serginin diğer bölümlerini oluşturuyor.

Geçen yıl da Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sanatçının çocuk kitapları illüstrasyonlarını İstanbullu izleyiciyle buluşturmuştu. Kağan Güner sergilerinin küratörlüğünü üstlenen Yaprak Güner bu defa eserleri daha geniş kapsamlı planlayarak Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Bu çerçevede sergide Dünya masalları illüstrasyonlarının yanı sıra sanatçının farklı dönemlerine ait eserleri de yer alacak.

KAĞAN GÜNER KİMDİR?

UNICEF ve UNESCO Asya Pasifik Kültür Merkezi ulusal sanatçılarından olan Güner, lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde ve Yüksek Lisans eğitimini Chelsea College of Art and Design’da Kamusal Sanat alanında tamamlamış; resim, heykel ve çocuk kitapları illüstrasyonları alanlarında ürünler vermiştir. Uluslararası sanat konkurlarında ödüller alan eserleri, New York, Londra, Cardiff, Paris, Bologna, Lizbon, Bratislava, İstanbul, Tahran, Tokyo, Seul gibi dünya kentlerinde ve Londra Müzesi, Itabashi Müzesi ve Pompidou Merkezi gibi uluslararası merkezlerde sergilenmiştir. 2008 yılında, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde tasarım eğitimi vermek üzere Gazi Mağusa’ya yerleşen Güner, 2011 yılında aramızdan ayrılıncaya kadar çalışmalarına Kıbrıs, İstanbul ve Londra’da devam etmiştir.

DAHA FAZLA