İstanbul’da ‘çöp ev’de 3 çocuk bulundu

İstanbul’da ‘çöp ev’de 3 çocuk bulundu

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, çocukları koruma altına aldı.

İstanbul Eyüpsultan’da “çöp ev” olduğu öne sürülen bir adreste 3, 4 ve 7 yaşındaki 3 çocuk, çöplerin arasında bulundu. 25 gündür eve uğramadığı iddia edilen anne ile yalnızca çocuklara yemek vermek için eve geldiği ileri sürülen baba gözaltına alındı.

Eyüpsultan’a bağlı Rami’de bir adresin çöp ev olarak kullanıldığı ihbarı üzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı birimler polis ekipleriyle birlikte adrese gitti.

Sözcü’den Habip Atam’ın haberine göre, evde çöplerin arasında çıplak halde bulunan 3, 4 ve 7 yaşındaki çocuklar hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Her yerinde çöp bulunan ve lağım kokan evin bulunduğu apartmanda yaşayanlar, çocukların annesinin 25 gün önce evi terk ettiğini, babanın ise ara sıra uğrayarak yemek bıraktığını öne sürdü.

ANNE VE BABA GÖZALTINA ALINDI

Baba ve anne gözaltına alınırken, savcılığın, babanın akli melekelerinin araştırılması için talimat verdiği, anneyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı öğrenildi. Babanın ifadesinde, “Sokakta işe yarayan şeyleri topluyoruz, çocukların üzerini giydiriyoruz ama kendileri çıkarıyor” dediği aktarıldı.

Hastanedeki tedavilerinin ardından Aile ve Sosyal Politika Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından korumaya alınan 3 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

DAHA FAZLA