İmran Han destekçileri ve polis çatıştı: 61 tutuklama

İmran Han destekçileri ve polis çatıştı: 61 tutuklama

Sanaullah, Han'ın konutunda çeşitli silah ve mühimmatlar saklandığından şüphelenildiğinden polis aramasının süreceğini söyledi.

İleri - Dış Haberler

Pakistan polisi, eski Başbakan İmran Han'ın Lahor kentindeki konutuna baskın düzenledi, çıkan çatışmaların ardından Han'ın destekçisi 61 kişi tutuklandı.

AP'nin aktardığına göre; eski Başbakan Han'ın Pakistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Pencab eyaletinin başkenti Lahor'daki konutuna polis baskını düzenlendi. Ajansa konuşan kıdemli polis memuru Suhail Sukhera, Pakistan Adalet Hareketi üyelerinin kurduğu barikatı kaldırmak için müdahale ettiklerini öne sürdü.

Han, görevi sırasında bazı devlet mallarını sattığı ve servetini gizlediği iddialarına ilişkin hakkında açılan soruşturma kapsamında başkent İslamabad'da olduğundan konutunda değildi. Konutun etrafında toplanan Han'ın destekçileri, polislere taş ve molotoflarla saldırdı. 

Çıkan arbede ve çatışmada üç polis memuru yaralandı, 61 kişi tutuklandı.

İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, Han'ın konutunda çeşitli silah ve mühimmatlar saklandığından şüphelenildiğinden polis aramasının süreceğini bildirdi. 

'ABD KOMPLOSU'

Şimdi muhalefet lideri olan Han, geçen sene nisan ayında parlamentodaki güven oylamasında düşürülmüştü.

Han, hakkında açılan soruşturmalardaki iddiaları reddediyor ve iktidardan indirilmesinden Başbakan Şahbaz Şerif ve ABD'yi sorumlu tutuyor.