İBB Meclisi’nden 2 bin konut için ‘kentsel dönüşüm’ kararı

İBB Meclisi’nden 2 bin konut için ‘kentsel dönüşüm’ kararı

Avcılar sahil şeridi için alınan karar, yaklaşık 5 bin kişiyi ilgilendiriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Avcılar ilçesinde 2008 yılında zemini sağlam olmadığı gerekçesi ile imara kapatılan sahil şeridinde bulunan ve yaklaşık 5 bin kişiyi ilgilendiren 2 bin kadar konut için yeni karar aldı. Karara göre söz konusu yapılar, mevcut kat ve durumları korunarak yeni deprem yönetmeliğine uygun kentsel dönüşüme girecek.

2008 yılında Avcılar’a bağlı Ambarlı ve Denizköşkler Mahallesi’nden geçen Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nin sahil yönündeki güney kesimi, zeminin sağlam olmadığını gerekçe gösterilerek İBB tarafından ikinci bir karara kadar imara kapatılmıştı.

İmar izni çıkmadığı için 40 yılı aşkın süredir söz konusu binalarda oturanlar yapılarını kentsel dönüşüme sokmak istemelerine rağmen bunu yapamamıştı. Her büyük depremden sonra yeniden seslerini duyurmaya çalışan bölgedeki en büyük sitelerden Derya Blokları’nda oturan yurttaşlar, zaman zaman tepkilerini toplu olarak dile getirirken kararın gözden geçirilmesini istemişti.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Avcılar Belediyesi Meclisi, 1/5 binlik yeni planı İBB’ye gönderdi. 2019 yılından bu yana Meclis’te bekleyen karar, zemin ile ilgili yapılan mikro değerlendirme raporlarının tamamlanması ardından son meclis toplantısına oylandı. 71 sayılı karar İBB Meclisi’ndeki tüm üyelerin oyu ile kabul edilirken, Avcılar’da daha önce riskli kabul edilen bu bölgede mevcut imar ruhsatlı yapıların tüm haklarının saklı kalması ve yeni deprem yönetmeliklerine uygun yapılması koşulu ile yenilenmesine izin çıktı.

DAHA FAZLA