Fenerbahçe taraftarı Kayserispor maçına alınmayacak

Fenerbahçe taraftarı Kayserispor maçına alınmayacak

Kayseri İl Güvenlik Kurulu, kaos ortamı oluşabileceğine ilişkin istihbarat olduğunu öne sürdü.

Kayserispor - Fenerbahçe maçına, Fenerbahçe taraftarının alınmamasına ilişkin karara karşı alınan yürütmeyi durdurma kararına itiraz kabul edildi. Karar ile Fenerbahçe taraftarı maça alınmayacak. 

Fenerbahçe taraftarının Konyaspor maçındaki "Hükümet istifa" sloganlarının ardından Kayserispor ile Kayseri'de oynanacak maça girmemesine yönelik girişimlerde yeni bir gelişme yaşandı. Kayseri İl Güvenlik Kurumu'nun Fenerbahçe taraftarının maça alınmamasına yönelik kararına dair yürütmeyi durdurma kararı, itiraz sonrası reddedili. Karar ile Fenerbahçe taraftarı maça alınmayacak.

DHA'nın aktardığına göre Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nu bugün dinleyen mahkeme, yürütmenin durdurulması isteminin reddine, tebligatın tamamlanmasına, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 gün içerisinde Ankara Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verdi.

'KAOS ORTAMI OLUŞABİLİR' SAVUNMASI

Kaos ortamı oluşabileceğine ilişkin istihbarat bilgisi olduğu iddia edilen Kayseri İl Güvenlik Kurulu savunmasında, şu ifadeler yer aldı:

"Dava konusu il spor güvenlik kurulu kararının güvenlik gerekçesi ile 6222 sayılı Kanuna uygun olarak alındığı, söz konusu müsabakada iki takım taraftarının karşı karşıya gelmesi halinde istenmeyen olayların meydana gelebileceği, kavga ve kaos ortamının oluşabileceği ve olası olumsuz durumların ülke geneline yayılabileceği yönünde kuvvetli istihbarat bilgilerinin olduğu, bu durum karşısında kamu düzeninin bozulmasını önlemek amacıyla misafir takım seyircisinin stadyuma alınmamasına yönelik uyuşmazlığa konu kararın kanuna ve hukuka uygun olarak alındığı, ayrıca işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların oluşmayacağı belirtilerek davanın ve yürütmenin durdurulması isteminin reddi gerektiği savunulmaktadır."

NE OLMUŞTU?

Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde 4 Mart Cumartesi günü oynanacak maçta güvenlik gerekçesiyle Fenerbahçe taraftarının deplasman tribününe girmesini yasaklamıştı. Fenerbahçe Kulübü, alınan bu karara itiraz etmiş ve Kayseri 2. İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme, maçın 4 Mart Cumartesi günü oynanacağını göz önünde bulundurarak, Fenerbahçe taraftarlarının deplasman tribününe alınmama kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

DAHA FAZLA