Eğitim-Sen Başkanı: Salgında öğrencilerin en büyük sorunu imkan yetersizliği nedeniyle uzaktan eğitime ulaşamamak

Eğitim-Sen Başkanı: Salgında öğrencilerin en büyük sorunu imkan yetersizliği nedeniyle uzaktan eğitime ulaşamamak

Türkiye’deki eğitim sistemine ve eğitim emekçilerine etkilerini İleri TV’ye değerlendiren Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin en büyük sorununun imkan yetersizliği nedeniyle uzaktan eğitime ulaşamamak olduğunu ve sürecin planlanmasında dezavantajlı öğrencilerin göz ardı edildiğini söyledi.

İzel Sezer - @izelsezer

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’deki eğitim sistemine ve eğitim emekçilerine etkilerini İleri TV’ye değerlendirdi.

Salgında öğrencilerin en büyük sorununun imkan yetersizliği nedeniyle uzaktan eğitime erişememesi olduğunu söyleyen Eğitim-Sen Başkanı, ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle borçlandırıldığını ifade etti.

‘İÇERİKLER GÜNDELİK YAŞAMLA İLİŞKİLENDİRİLMEDEN AKTARILIYOR’

‘’Her okul türünde maddi içeriklerdeki sorunlar ve hatalar devam ediyor. İçerikler hiçbir şekilde gündelik yaşamla ilişkilendirilmeden, çok teknik bir şekilde aktarılıyor’’ diyen Feray Aytekin Aydoğan, ‘’Bu süreçte akademik eğitimden daha öncelikli olan öğrencilerimizin ruh sağlığını güçlü tutabilmek ama var olan bu içerikler, öğrencilerimizin tamamen bu dönemde yaşadığı ruhsal durumu görmezden gelerek yaşamsal hiçbir bağlantı kurmadan sürdürülüyor’’ dedi.

‘DEZAVANTAJLI ÖĞRENCİLER PLANLAMANIN DIŞINDA TUTULMUŞ’

Uzaktan eğitim sürecinin planlanmasında yoksulluk sınırı ve açlık sınırının altındaki ailelerin çocukları olan öğrencilerin yaşadığı gibi, işitme engelli, görme engelli, otizmli öğrencilerin de göz önüne alınmadığını söyleyen Eğitim-Sen Başkanı, ‘’Hiçbir şekilde dezavantajlı öğrencilerimize ilişkin ders içerikleri ve programların hazırlanmadığını görüyoruz’’ dedi.

‘EĞİTİM EMEKÇİLERİ ÜCRETSİZ İZİN VEYA İŞTEN ÇIKARMA TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYA’

Özellikle kamuda güvencesiz çalışan ücretli öğretmen ve usta öğreticiler başta olmak üzere özel öğretim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde eğitim emekçilerinin ya ücretsiz izne ayrılmak zorunda bırakıldığını ya da işten çıkarılma tehdidi yaşadığını aktaran Feray Aytekin Aydoğan, ‘’Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenleri mevzuatta belirtilmemiş ve ders aracı niteliği onaylanmamış araçların kullanımı konusunda çeşitli zorlamalara tabi tutuyorlar. Bu hem meslektaşlarımızın hem de öğrencilerimizin hak ihlali anlamına geliyor çünkü bu ders aracı niteliği onaylanmamış programlar aynı zamanda güvenilirliği de kanıtlanmamış programlar’’ diyerek sözlerini sürdürdü.

DAHA FAZLA