Boş araziye bir tonluk kimyasal madde bırakıldı: 4 gözaltı

Boş araziye bir tonluk kimyasal madde bırakıldı: 4 gözaltı

Konya'da boş bir araziye 65 varil kimyasal madde bırakıldı.

Konya'da boş bir araziye içinde kimyasal maddelerin bulunduğu toplam bir tonluk 65 varil bırakıldı. Polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı.

Selçuklu ilçesi Dokuz Mahallesi’ndeki boş bir arazide 21 Ocak Cumartesi günü akşam saatlerinde çevredekiler tarafından variller içinde kimyasal madde bulundu. İhbar üzerine bölgeye polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede bir tonluk 65 varil içindeki kimyasal maddelerin sodyum sülfat, amonyum hidroksit, çeşitli atık yağ ve petrol ürünü olduğunu belirledi. 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri kimyasal maddeleri bırakan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Çevredeki 74 güvenlik kamerası kaydını incelemeye alan polis, kimyasal maddelerin 2 farklı tırla bırakıldığını tespit etti. Plakadan yola çıkarak şoförler İbrahim M. ve Cemil A.'ya ulaşıldı.

Polis ekipleri, kimyasal maddelerin; 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Hamza Ö.'ye ait iş yerinden alındığını, Mustafa Ö.'nün forkliftle yüklediğini belirledi. Polis, 2'si şoför 4 kişiyi gözaltına aldı. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)

DAHA FAZLA