Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: 'Kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını görmüş ve anlamış olursun'

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: 'Kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını görmüş ve anlamış olursun'

Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu.

Mersin'de yaşanan saldırıya ilişkin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Devlet Bahçeli, "DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi gocunmadın? Hiç mi kalbin sızlamadı? Bu kadar istekliysen, sana tavsiyem şudur: Kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.  Yaklaşan seçimlere ilişkin "Gördük ki Türk milletinin zillete düşme ihtimali 2023 yılında sonu meçhul bir maceraya atılma iradesi asla söz konusu değildir. Müşahade ettik ki Cumhurbaşkanı kendi varlığına sonuna kadar sahip çıkacaktır, bunu da Cumhur İttifakı eliyle yapacaktır" diyen Bahçeli, seçimler öncesi başladığı mitinglere ilişkin de konuştu.

'DÜŞMANLAR ÇOK ŞÜKÜR ÇATIR ÇATIR ÇATLADI'

"Açık hava toplantılarımızla meydanın boş olmadığını cümle aleme ispat ettik" diyen Bahçeli, "Dostlar sevindi, düşmanlar çok şükür çatır çatır çatladı. Açık hava toplantılarımızın görkemiyle gözleri faltaşı gibi açılanlar geride kalan eylül ayı içinde dondu kaldılar. Şok geçirdiler, ne diyeceklerini şaşırdılar" ifadelerini kullandı.

'ANKETLER BİZİM İÇİN VIZILTIDIR'

Kamuoyuna yansıyan anketlerde AKP ve MHP oylarında ciddi erime görülürken, Bahçeli verileri kabul etmedi. "Satılmış anketçilerde eğer yüz kaldıysa sokağa çıkıp çıkmamayı, kamuoyu araştırması yapıp yapmamayı bir kez daha düşünmelerinde yarar olacağı kanaatindeyim" diyen Bahçeli, "Anketler şunu söylemiş bunu söylemiş bizim için vızıltıdır" diye konuştu.

MAHSA AMİNİ'Yİ SUÇLADI, REJİME DESTEK VERDİ

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisleri tarafından kıyafet kurallarına uymadığı gerekçesiyle katledilmesinin ardından başlayan protestolar devam ederken, konuya ilişkin konuşan Bahçeli de Amini'nin başörtüsünü doğru bağlamadığını söyledi. 

"İran’da Mahsa Amini isimli bir genç kızın başörtüsünü doğru bağlamadığından dolayı gözaltına alınması ve sonrasında patlayan şiddet olayları neredeyse bir isyan noktasına ulaşmıştır" diyerek sözlerine devam eden Bahçeli, İran rejiminde de destek verdi.

Bahçeli, "Kadın hakları özgürlük üzerine inşa edilen gösteriler dış etkenler kanalıyla farklı bir boyut kazanmıştır. Bizim dileğimiz İran’da sükunet, huzur ve istikrar ortamının bir an evvel hâkim olmasıdır" ifadelerini kullandı.

'HAKKIMIZA GÖZ KOYANLARIN GÖZÜNÜ OYARIZ'

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilime dair de konuşan Bahçeli, Yunanistan'ın ABD'nin dolduruşuna geldiğini savundu. "Ülkemize Akdeniz ve Ege’den silah gösterilmektedir. Lozan ve Paris Antlaşmalarının açık hükümleri yok sayılmaktadır. Türkiye batıdan, doğudan, güneyden, hatta kuzeyden çembere alınmaktadır" diyen Bahçeli, "Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımızdan vazgeçmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların da gözünü oyarız" tehdidinde bulundu.

Türkiye'nin beka mücadelesi verdiğini öne süren Bahçeli, "Güvende değilsek, geleceğimizden emin olamıyorsak, bir adım sonrasını görmekten mahrumsak, ne paranın, ne kazancın, ne yatırımın, ne de ekonomik aktivitelerin bir anlamı olacaktır. İşte bu yüzden diyoruz ki, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben. Türkiye’nin yanında olanlarla karşısında duranların mücadelesi aynı zamanda geleceğin yol haritasını belirleyecektir. Biz Cumhur İttifakı olarak sonuna kadar Türkiye’nin yanındayız, Türk milletinin tarafıyız" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında, "Buna karşılık zillet ittifakı Türkiye’nin karşısına geçen, Türkiye düşmanlarıyla el birliği yapan, karanlığın propagandasına bel bağlayan siyasi mihrak olarak karşımızdadır" diyerek muhalefeti hedef alan Bahçeli, "alıtılı masa"yı hedef aldı ve masada süren bir kavga olduğunu iddia etti.

'DNA TESTİ YAPTIRIRSAN, ÖLEN TERÖRİSTİN SONUÇLARINI GÖRMÜŞ OLURSUN'

Mersin'den polisevine düzenlenen saldırıya ilişkin de CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef gösteren Bahçeli, "Devletin açıklamasına güvenmeyip PKK’nın sefil beyanına itibar eden Kılıçdaroğlu, Mersin’de etkisiz hale getirilen terörist için duyanları bu kadar da olmaz dedirtecek şekilde DNA testi istedi. Sayın Kılıçdaroğlu, sen kimin yanındasın? Kimin yolundasın? Haber kaynakların nerede ve kimlerdir? PKK’nın telkin ve tesirine kapılmak taşıdığın sorumlulukla hiç bağdaşıyor mu? DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi gocunmadın? Hiç mi kalbin sızlamadı? Bu kadar istekliysen, sana tavsiyem şudur: Kendi DNA testini yaptırırsan, ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DNA RAPORU TEPKİSİ

Mersin'deki saldırı PKK tarafından üstlenilirken, iktidara yakın medya grupları saldırıyı Dilşah Ercan'ın düzenlediğini öne sürmüştü. PKK tarafından bu iddia yalanlanırken, CHP'nin 2018 yılındaki "tutuklu gazeteciler" listesinde yer alan Dilşah Ercan'a ilişkin herhangi bir DNA raporu olmamasına rağmen ortaya atılan iddiaya Kılıçdaroğlu tepki göstermişti. 

DNA raporunun gizlendiğini savunan Kılıçdaroğlu, "İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam iki gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz. Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!" ifadelerini kullanmıştı.