Aysun Yıldırım'ın ölümüyle ilgili takipsizlik kararına itiraz edildi

Aysun Yıldırım'ın ölümüyle ilgili takipsizlik kararına itiraz edildi

4 şüpheli hakkındaki takipsizlik kararına itiraz edildi.

Çalıştığı iş yerinin üçüncü katından düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aysun Yıldırım'ın davasında, 4 şüpheli hakkında ikinci kez verilen takipsizlik kararına da itiraz edildi.

26 yaşındaki Aysun Yıldırım, 2018 yılında İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki iş yerinin üçüncü katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetti. Şüpheli ölüme ilişkin başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Yıldırım'ın tırnaklarında bir kişiye ait DNA bulgularına rastlanması ve ailenin itirazıyla yeniden başlatılan soruşturmada, 4 şüpheli hakkında yeniden takipsizlik kararı verdi. 

Takipsilik kararına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun (KCDP) avukatı Leyla Süren tarafından itiraz edilirken, Küçükçekmece Adliyesi önünde de basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya; avukat Süren, anne Hüsniye Yıldırım ve baba İbrahim Yıldırım ile birlikte KCDP üyeleri de katıldı.

'DOSYADA DNA KARŞILAŞTIRMASI BİLE İNCELENMEMİŞTİ'

Avukat Leyla Süren, açıklamasında, "Aysun’un dosyasını elime aldığımda HTS kaydı, DNA karşılaştırılması bile incelenmemişti. Telefonunu uzatan şüphelinin elinden telefonu alınıp bile incelenmemişti. Hangi savcı o kadar mesaj ile yetinir? Bu dosya böyle kapatıldı. 26 yaşında bir genç kadının telefonu dosyada yoktu. Yeni savcı, ‘Takipsizlik için gerekçemizi göreceksiniz’ demişti. Eğer şu an dinliyorsa kendisi 4 yıl sonraki telefonu dinletti. Keşif için gittik, manken atıldı. Keşif raporunda Aysun’un bulunma şeklinin ilk 112 doktorunun tarif ettiği şekle uymadığı belirtildi. ‘Bunu aydınlığa kavuşturun’ dedi. Kovuşturuldu mu? Hayır" ifadelerini kullandı.

'KATİLLER ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR'

Anne Hüsniye Yıldırım ise "5 senedir katiller elini kolunu sallaya sallaya geziyor, bu bize çok acı veriyor. Hz. Mevlana’nın sözünü hatırlatırım. ‘Canı yanan sabretsin; can yakan da yanacağı günü beklesin’ diyor. Biz o günü bekliyoruz. Ceza alacakları gün bugün" diye konuştu.

'İNTİHAR SÜSÜ VERDİLER'

Baba İbrahim Yıldırım da "Kızımın intihar ettiklerini söylediler. Kızımın çalıştığı iş yerinde camlarda hiçbir parmak izi yok. Düştüğü iddia edilen yerde kan bile yok. Kızımı başka yerde öldürüp oraya getirdiler, intihar süsü verdiler" dedi. (DHA)

 

DAHA FAZLA