Amedspor'a saldırı: 9 kişi serbest bırakıldı

Amedspor'a saldırı: 9 kişi serbest bırakıldı

Gözaltı süresi uzatılan 6 kişi de bugün serbest bırakıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Bursaspor ile Amedspor arasından oynanan maçta Amedsporlu futbolculara yönelik saldırılar, tribünlerde açılan pankartlara ilişkin gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı. 

DHA'nın aktardığına göre krşılaşmanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında tribüne pankart getiren ve açan, kavgalara karışan 9 kişi gözaltına alınmıştı. İfadeleri alınan 3 kişi, dün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi savcılıkça serbest bırakıldı. Aralarında tribüne pankart getirip, açan Ö.Ç., E.A., L.U. ve M.B.'nin de bulunduğu 6 kişi için de savcılıktan bir gün ek süre alındı. Bugün ifadeleri alınan şüpheliler de adliyeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarılan 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa'daki maçta tribünlerde 90'lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerle anılan "beyaz toros" ve "yeşil" pankartları açılmış, sahaya çok sayıda kesici alet atılmış ve Amedsporlu futbolculara Bursasporlu futbolcular ile taraftarlar saldırmıştı. Tüm saldırılara karşın hakem tarafından devam ettirilen maç sırasında açıklama yapan İçişeri Bakanı Süleyman Soylu ise zaafiyet gösteren kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını söylemişti.

 

DAHA FAZLA