AKP'nin hedefi kıyılar: Rant teklifi Meclis'e sunuldu

AKP'nin hedefi kıyılar: Rant teklifi Meclis'e sunuldu

AKP'nin yasa teklifinde yeraltı otoparkları inşa edilmesi gerektiği savunuldu.

Kıyılar ve dolgu alanlarında yeraltı otoparkı yapılmasını da içeren yasa teklifi, Meclis'e sunuldu. AKP'nin teklifinde trafik sorunu gerekçe gösterildi.

AKP tarafından kıyıların ranta açılmasına imkan sağlayan yeni bir yasak teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu. Teklif, kıyılarda ve dolgu alanlarında yeraltı otoparkı yapımına izin verilmesini öngörürken, teklifin gerekçesinde trafik yoğunluğu yer aldı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre gerekçede, "Günümüzde kent nüfusundaki artışın doğurduğu konut ihtiyacı yanında hızlı kentleşmenin getirdiği trafik sorunları da artmaktadır” ifadeleri yer aldı.

'KAMU TARAFINDAN ETKİN KULLANIMININ SAĞLANMASI AMACIYLA...'

Gerekçede ayrıca, "Ağır trafik sorunları karşısında kıyı yapı tesisleri ile kara tarafındaki kullanımlardan doğan otopark ihtiyacının karşılanması ve kıyının kamu tarafından etkin kullanımının sağlanması amacıyla dolgu alanında, dolgu yüzeyinden görünmemek ve açığa çıkmamak üzere yeraltı otoparkı yapımına imkân sağlayacak bir düzenleme yapılması gereği ortaya çıkmıştır" denildi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULUMU DA TEKLİFTE YER ALDI

Teklifte yer alan bir diğer madde ise Adana’nın Karataş ilçesine sera konulu tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi kurulmasını içeriyor. Söz konusu bölgede otomasyon sistemli modern sera işletmelerinin kurulması hedeflenirken, seraların üretime başlamasıyla birlikte de 5 bin kişinin istihdam edileceği ileri sürülüyor. 

DAHA FAZLA