Ahmet Yıldız cinayeti davasına çağrı

Ahmet Yıldız cinayeti davasına çağrı

Nefret cinayetinde katledilen Ahmet Yıldız için adalet arayışı sürüyor.

İleri Haber

Ahmet Yıldız cinayeti davasının yarın görülecek duruşması öncesinde Hevi LGBTİ+ Derneği tarafından katılım çağrısı yapıldı.

Hevi LGBTİ+ Derneği, Ahmet Yıldız cinayeti davasının yarın görülecek duruşması öncesi basın açıklaması yaptı. 2008 yılında homofobik nefret cinayetinde babası Yahya Yıldız tarafından katledilen Ahmet Yıldız için adalet talebinin dile getirildiği açıklamada, firari sanık Yahya Yıldız'ın kırmızı bülten ile aranmasına rağmen 13 yıldır bulunamadığı ve adaletin sağlanamadığı vurgulandı.

Savcılık ve Adalet Bakanlığı başta olmak üzere devletin sorumlu kurumlarının davayı görmezden geldiği belirtilen açıklamada, "İnsanların cinsel kimlik ve cinsel yöneliminden dolayı katledilmesinin önüne geçmek ve işlenen bu suçun en ağır derecede cezalandırılmasını, ailesi veya toplum tarafından işlenen nefret cinayetlerinin hesapsız kalmamasını istiyoruz" denildi.

"Ahmet’in sesi olmaya davet ediyoruz" çağrısıyla "Dava öncesinde sosyal medyada #AhmetYıldızaAdalet hastagi ile davanın gündemleştirilmesi için destek olabilirsiniz" denilen açıklamada, yarın insan hakları mücadelesi veren kişi ve kurumlara da yarın görülecek olan duruşmaya davet edildi.

Hevi LGBTİ+ Derneği tarafından "Ahmet Yıldız'ı katleden "katil baba" bulunsun" başlığıyla yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008 tarihinde babası tarafından Üsküdar’da eşcinsel olduğu için katledilmiştir! 8 Eylül 2009 tarihinde açılan Ahmet Yıldız cinayeti davası, Türkiye’de ilk defa eşcinsel namus cinayeti kavramını resmiyete taşıdı. Tek sanık olarak yargılanan baba hala bulunamadığı için,13 yıldır devam eden duruşmalarda sanık sandalyesi hep boş kaldı.

Interpol ile arama kararı olan firari katil baba, hala bulunamamış ve adalet sağlanamamıştır.

Oysa biliyoruz ki; eril ve heteroseksist sistem, her zaman LGBTİ+’ları hedef almaya devam etmektedir. İkiyüzlü sistemin adaleti, işine geldiğinde aranan kişiyi yakalayıp yargılayabiliyor iken, bu davada Savcılık, Adalet Bakanlığı ve devletin diğer kurumları davayı görmezden gelmeye devam etmektedir. 13 yıldır devam eden dava tıkanmıştır.

İnsanların cinsel kimlik ve cinsel yöneliminden dolayı katledilmesinin önüne geçmek ve işlenen bu suçun en ağır derecede cezalandırılmasını, ailesi veya toplum tarafından işlenen nefret cinayetlerinin hesapsız kalmamasını istiyoruz. Bu sebeple Ahmet Yıldız'ın katil babasının bir an önce bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz.

Bizler Hevi LGBTİ+ Derneği olarak; nefrete, erkek adaletine, namus cinayetlerine, homofobiye ve transfobiye inat, Ahmet Yıldız davasının takipçisi ve müdahili olacağız. Herkesi davayı takip etmeye ve katil babanın bulunması ve yargılanması için Ahmet’in sesi olmaya davet ediyoruz. Dava öncesinde sosyal medya’da #AhmetYıldızaAdalet hastagi ile davanın gündemleştirilmesi için destek olabilirsiniz.

İnsan hakları mücadelesi veren tüm kurumları ve kişileri 31 Mart 2022 saat 10:05 de İstanbul Kartal Anadolu Adliyesi'nde görülecek olan duruşmaya katılmaya davet ediyoruz.

Dava zaman aşımına uğramasın! Ahmet’in katilleri bulunsun!"

DAHA FAZLA