Kılıçdaroğlu'ndan 'Erzurum olayları' videosu

Kılıçdaroğlu'ndan 'Erzurum olayları' videosu

Kılıçdaroğlu, Erzurum'da yaşananlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitingine yönelik saldırı sonrası video paylaştı ve "Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli var" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'daki mitingine saldırı düzenlenmesi üzerine sosyal medya hesabından bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu, "Erzurum olayları" notuyla paylaştığı videoda, isim vermeden Cumhur İttifakı'na işaret ederek, "Militarist bir koalisyon var" dedi. "Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunu da ödemeye hepimiz hazırız" ifadelerini kullandı.

'AMAÇLARI SANDIKTAN UZAK TUTMAK'

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Mafyalardan, militanlardan, SADAT’çılardan, Sinan Ateş’i öldüren torbacılardan, beşli çetelerden, domuz bağcılardan oluşan bir militarist koalisyon var. Bugün Ekrem başkanımıza saldıran bunlardır. Amaçları insanları korkutmaktır. Sandıktan uzak tutmaktır.

Tüm Türkiye itidalini koruyacak. Türkiye makul çoğunluk ülkesi. Çoğunluk bu kötülüğü bitirecek. Sevgili vatandaşlarım 14 Mayıs’a odaklanın. Başka her şey teferruattır. Sakın kızmayın, sakın küsmeyin. İnsanınızı sevin, bağrınıza basın. O terör gruplarını kahreden de tam da budur.

Ekrem evladıma geçmiş olsun diyorum. Ülkeye değişim getirmenin bir bedeli vardır. Bunu da ödemeye hepimiz hazırız."