HDP'den Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan'a yanıt

HDP'den Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan'a yanıt

Erdoğan, 28 Mayıs akşamı Selahattin Demirtaş'ı da hedef almıştı.

İleri Haber

HDP, balkon konuşmasında Selahattin Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan'a "Bu ülkeye özgürlüğü, demokrasi ve barışı biz getireceğiz" diyerek yanıt verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından 28 Mayıs akşamı Saray'da balkon konuşması yaptı. Konuşmasında sıkça muhalefeti hedef alan Erdoğan, Edirne Cezaevi'nde bulanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da hedef gösterdi.

Demirtaş için "terörist" diyen Erdoğan'ın konuşması sırasında Saray önünde toplanan kitle ise "Selo'ya idam" sloganları attı. Erdoğan'ın Demirtaş'ı hedef alan konuşmasına karşı HDP'den yanıt geldi.

'DEMOKRASİ VE BARIŞI BİZ GETİRECEĞİZ'

HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Seçim sonrası yaptığı konuşmasında Demirtaş'ı yuhalatıp, kin dolu sloganlar attıran Erdoğan bilmelidir ki bu boş tehditleri ne bizleri ne de hukuksuzca rehin aldığı arkadaşlarımızı yolundan alıkoyabilir. Yolumuzda yürümeye devam edeceğiz, bu ülkeye özgürlüğü, demokrasi ve barışı biz getireceğiz" denildi.

YURT DIŞINA SANSÜRLENEREK SERVİS EDİLDİ

Erdoğan'ın söz konusu konuşmasının, Saray tarafından yurt dışına sansürlenerek servis edildiği ortaya çıkmıştı.