Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret edecek

Erdoğan, Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret edecek

Ziyarete davet edilen çok sayıda inanç önderinin teklifi reddettiği belirtildi.

Erdoğan, yarın Ankara'da Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret edecek. 

Gazeteci İsmail Saymaz, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yarın Ankara'da Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret edeceğini yazdı. Saymaz, Erdoğan'ın ziyaretine davet edilen çok sayıda Alevi inanç önderinin bu teklifi reddettiğini de belirtti.

Saymaz'ın Halk TV'deki köşe yazısına göre, Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Ali Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın cemevinde olacağını doğruladı. Ali Ayyıldız, bu organizasyonu AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı olan Arif Ali Özzeybek'in gerçekleştirdiğini söyledi. Dün akşam Özzeybek'in makamı tarafından arandığını belirten Ayyıldız, görüşmede Cumhurbaşkanı'nın ziyarete geleceğinin kendisine bildirildiğini aktardı.

ORUÇ AÇACAK

Özzeybek'in yürüttüğü bu organizasyon kapsamında Erdoğan, Muharrem ayının 10. günü olan yarın Alevi inanç önderleriyle beraber orucunu açacak. Bu buluşma için hem Ankara'dan hem Ankara dışından bazı Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenler davet edildi.

Gelecek olanların yol ve konaklama masraflarının da İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanacağı belirtildi.

ALEVİLERE SALDIRILAR

Geçen hafta Ankara'daki 5 Alevi kurumuna saldırı düzenlenmiş ve AKP'ye yakın medya kurumları saldırının arkasında sol örgüt olduğunu iddia etmişti. Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş da 2 gün önce evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramıştı.