Denizli'de TÜİK önünde eylem

Denizli'de TÜİK önünde eylem

Birleşik Kamu-İş üyeleri TÜİK önünde eylem yaptı.

Denizli'deki TÜİK temsilciliği önünde bir araya gelen Birleşik Kamu-İş üyeleri açıklama yaptı. "AKP, aylık zamlara yurttaşları razı etmeye çalışmaktadır" denilen açıklamada, AKP yönetiminde emekçilerin açlığa ve işsizliğe mahkum olmaya devam edeceği belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere ilişkin eleştiriler kamuoyunda dile getirilmeye devam ederken, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyesi bir grup TÜİK Denizli Müdürlüğü önünde eylem yaptı. 

Perşembe günü Ankara'da TÜİK Genel Merkezi önünde eylem yapan sendika temsilcileri gözaltına alınırken, bu kez Denizli'de yapılan eylemde yalan veriler açıklandığı belirtildi.

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre grup adına konuşan Birleşik Kamu İş İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan, "Enflasyon son 20 yılın en yüksek seviyelerinde seyretse de açıklanan verilen bundan çok uzaktır. Yıllık enflasyon üç haneli rakamlardadır. Kamu-Ar verilerinin TÜİK'in verilerine kıyasla vurdumduymaz AKP iktidarına inandırıcı gelmese de yurttaşlar çarşı pazarda gerçeği yaşayarak öğrenmektedir" diye konuştu.

'AKP, AYLIK ZAMLARA YURTTAŞLARI RAZI ETMEYE ÇALIŞMAKTADIR'

Aydoğan geçmişte yılda iki kez zam haberi aldıklarında bile rahatsızlık duyduklarını belirterek, "AKP, aylık zamlara yurttaşları razı etmeye çalışmaktadır. TÜİK'in çarpıtılmış rakamları ile kamu emekçilerinin maaşları günden güne erimektedir. AKP iktidarının politikalarının, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye ve milyonlarca emekçi açlığa ve işsizliğe mahkum olmaya devam edecektir. AKP iktidarının akla ve bilime uygun bir şekilde üretim, yatırım ve düzgün bir para politikası üretmemesindeki ısrarı son bulmadıkça ekonomik krize hiçbir şekilde çözüm üretemeyecektir" ifadelerini kullandı.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası da (Eğitim-İş) eyleme destek verdi.

DAHA FAZLA