Bahçeli af istiyordu: Çakıcı çetesine ‘sansasyonel eylem’ operasyonu

Bahçeli af istiyordu: Çakıcı çetesine ‘sansasyonel eylem’ operasyonu

Çete lideri Alaattin Çakıcı ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle 11 ilde yapılan operasyonda 24 kişi ‘sansasyonel eylem hazırlığı’ gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisi, organize suç örgütü Alaattin Çakıcı'nın Kırıkkale Cezaevi'nden Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakledilmesinin ardından başkentte Çakıcı ile irtibatlı grupların faaliyete geçebileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı.

ÇAKICI’NIN GETİRİLDİĞİ ANKARA’DA ÇETE TOPLANDI

AA’nın aktardığı habere göre K.A. adlı şahsın, Çakıcı'yı cezaevinde defalarca ziyaret ettiğini, sonrasında da diğer illerden suç örgütü kurma, yağma, kasten adam öldürme, kumar oynanması için yer temin etme gibi suçlardan kaydı olan birçok kişiyi Ankara'da topladığı kaydedildi.
[ih2]

‘SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞI’

Söz konusu grubun, Çakıcı'nın talimatları doğrultusunda Ankara'da bir oluşuma içerisinde olduğu ve örgüt üyelerinin kiralanan hücre evlerinde barındırıldığı öne sürüldü. Sansasyonel eylem hazırlığında olduğu ifade edilen suç örgütünün, eleman, para ve silah temin etmeye çalıştıkları, bu amaçla bir de kumarhane açarak işlettikleri belirlendi.
[ih3]

Bu kapsamda Ankara, Çorum, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Osmaniye, Uşak, Kocaeli ve Muğla'da eş zamanlı operasyonda aralarında söz konusu şahıs K.A'nın da olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

İlgili Haber: Bahçeli katil ve mafya lideri için af istedi

Polisin, gözaltı sırasında bir polis üniforması, 15 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek, 3 av tüfeği ve çeşitli çaplarda çok sayıda fişeği ele geçirdiği kaydedildi.

İlgili Haber: Bahçeli’den Çakıcı’ya ziyaret

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen 24 kişinin ifadelerinin alınmaya başlandığı, firari zanlıların yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.