Bahçeli katil ve mafya lideri için af istedi

Bahçeli katil ve mafya lideri için af istedi

Bahçeli, Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz gibi isimler için af istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden çıkarılması için yapılan kampanyayı hedef aldı.

Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı? Bu kardeşlerimizi taş duvarların ardında çürümeye terk etmek ne kadar adil ve adaletlidir?" ifadelerini kullandı.

ALAATTİN ÇAKICI KİMDİR?                           

Trabzonlu ülkücü mafya şefi Çakıcı, ilk olarak 17 yaşındayken bir İETT görevlisini yaralama olayına karıştı. Çakıcı, daha sonra ismini İstanbul'daki yasadışı faaliyetleriyle duyurdu. 1980'li yılların sonunda yeraltı dünyasının Ankara ayağında da adı duyuldu.

1980 askeri darbesi sonrasında gerçekleştirdiği silahlı eylemler sebebiyle tutuklandı. MHP ve ülkücü kuruluşlar davasından yargılanan Çakıcı, 41 kişinin ölümünden sorumlu tutuldu. Serbest kaldıktan sonra 1984 yılından itibaren çek-senet tahsilatı yapan grupların liderliğini yaptı. Bu sırada ülkücülüğünü öne çıkarmasından dolayı "ülkücü mafya" kavramının yerleşmesine neden oldu.

KÜRŞAT YILMAZ KİMDİR?

12 Eylül Darbesi öncesinde Ülkücü Gençler Derneği'nde (ÜGD) yetkili kişilerden olan Kürşat Yılmaz, daha sonraki yıllarda çek – senet tahsilatı işine girdi. Resmi kayıtlardaki ilk suçu sahte piyango bileti basmaktır. Bu suçundan kısa bir zaman sonra güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Yılmaz’ın adının karıştığı en büyük olay 1992 yılbaşı gecesi yılbaşı akşamı Çakıl Gazinosu’nda işlenen Ayanoğlu cinayeti oldu. Kürşat Yılmaz, “Kısmetim 1″ gemisiyle bu davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Derya Ayanoğlu’nun babası armatör Osman Ayanoğlu’nu adamı Yavuz Kaşıkçı’yı öldürtmek suçundan yakalandı. Ancak bağlantılı olduğu yetkililerin devreye girmesiyle delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.