Ahmet Şık'tan MHP'li Yalçın'a yanıt: 'Cinayeti örtbas etmeye çalışması normal'

Ahmet Şık'tan MHP'li Yalçın'a yanıt: 'Cinayeti örtbas etmeye çalışması normal'

Şık, MHP'li Semih Yalçın'a yanıt verdi.

İleri Haber

Sinan Ateş cinayetinin araştırılması için soru önergesi veren Ahmet Şık, önergeye ilişkin kendisini hedef alan MHP'li Semih Yalçın için "Partisinin adının karıştığı bir cinayeti örtbas etmeye kalkışması normal" dedi.

Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık tarafından verilen soru önergesinde, MHP'li isimlerle ilgili iddialar da hatırlatılarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sorular yöneltilmişti.

CİNAYET AÇIKLAMASINDA TEHDİTLER SAVURAN YALÇIN, ŞIK'I HEDEF ALMIŞTI

Önergede MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın olayla ilişkisinin araştırılıp araştırılmadığına ilişkin bir soru da yer almıştı. Sinan Ateş cinayetine ilişkin isim vermeden yaptığı açıklamada tehditler savuran Yalçın, Şık'ın soru önergesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile de Şık'ı hedef almıştı.

Yalçın, Twitter hesabından, "Ahmet Şık adındaki tipsiz, hakkımızda Meclise önerge vermiş. Aklınca bize pislik sıçratmaya çalışıyor. Behey densiz, behey PKK artığı, behey CIA'in oyun uşağı! Sen önce kendi sicilindeki sabıkalara bir bak! Sen kim, bizimle aşık atmak kim!" ifadelerini kullanmıştı.

AHMET ŞIK YANIT VERDİ

TİP Milletvekili Ahmet Şık, kendisini hedef alan Yalçın'ın tweetini alıntılayarak, "Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlet olsa siyasetin çöplüğünde, bir hukuk devleti olsa hapiste olması gereken kişinin; tetikçisi, işbirlikçisi, finansörü, polisi ve suç ortağı milletvekiline kadar partisinin adının karıştığı bir cinayeti örtbas etmeye kalkışması normal" diyerek yanıt verdi.