Süleyman Hacıbektaşoğlu

1970 Trabzon doğumlu olan Süleyman Hacıbektaşoğlu, Selçuk Üniversitesi Turizm ve Otelcilik mezunudur. 10 yıl boyunca turizm emekçiliği yaptıktan sonra belediyeden işçi emeklisi olan Hacıbektaşoğlu aktif olarak siyasetle uğraşmaktadır. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayımlanan Hacıbektaşoğlu, çay üreticisi ve çiftçi olarak çalışmaktadır.
Köşe yazarları

Hain kim?

Ulusal Çay Konseyi'nin içinde olmayan, ulustan sayılmayan üretici, hakkını aramaya ve korumaya devam edecek.

Köşe yazarları

İmamoğlu'nun Karadeniz gezisi

Herkes bir umutla programı takip ederken, sosyal medyaya daha program bitmeden düşen Nagehan Alçı, Ertuğrul Özkök ve Akif Beki’nin başkanın otobüsündeki o samimi fotoğrafı, alana bomba gibi düştü.

Köşe yazarları

Yola çıkıldı

Artık bu imzaları gerekli yerlere ulaştırıp takipçisi olacağız. Korku duvarı aşıldı. Üretici emeğine ve ürününe sahip çıkacağını gösterdi.

Köşe yazarları

Çay meclisleri

Çay üreticilerinin yapması gereken bölgenin her yerinde, her köyünde, her mahallesinde bir araya gelerek kendi örgütlülüklerini, çay meclislerini oluşturmalarıdır.

Köşe yazarları

"Çay kanunu" kimin için?

Fiyat sorunundan önce halledilmesi gereken asıl sorun "çay kanunu" sorunudur. Bütün çay bileşenleri gibi biz üreticiler de çayın bir kanuna bağlanıp bu sorunun üreticilerin hakları korunarak, mağdur edilmeden, Çaykur aradan çıkartılmadan bölge insanının lehine çözülmesini istiyoruz.

Köşe yazarları

Fındıklı'da güzel şeyler oluyor

Biz bu belediyecilik anlayışını yakın dönemde Tunceli Ovacık’ta görmüştük. Geçmişte ise Diyarbakır’da Mehdi Zana, daha sonra 1979 yılında bir ara seçimle Ordu’nun Fatsa ilçesinde Terzi Fikri diye bildiğimiz Fikri Sönmez ile görmüştük.

Köşe yazarları

Çayda gübre sorunu

Tohum, gübre, mazot ve pek çok ürünün ithal edildi. Tarımda ithalata dayalı bir politika izlenmesi nedeniyle çiftçi büyük bir yıkım içine girdi. Çay üreticisi de bundan nasibini aldı.

Köşe yazarları

28 Kanunisani'yi unutma!

Mustafa Suphi ve yoldaşlarının Karadeniz’de katledilişlerinin üzerinden 101 yıl geçti. Bir asır oldu bu topraklarda kavgamız devam ediyor. Yüzlerce can verdik. Ama onların verdiği mücadeleyi bu topraklarda asla geri düşürmedik.