Cüneyt Göksu

Bilgisayar yüksek mühendisi olan Cüneyt Göksu, 30 yıldan uzun süredir bilgi sistemleri uzmanı olarak çalışmaktadır. Göksu, dünya ve memleket meselelerini, sol ve sosyalist perspektiften değerlendirirken; çözüm üreten makale ve röportajlar da hazırlıyor. Güney Amerika'ya özel olarak ilgi duyan Göksu'nun "Sarı Sıcak Bir Pencere: Küba" isimli bir kitabı da bulunmaktadır.
Köşe yazarları

İrlanda’nın "Bizim Che"si!...

Bir Che anıtının Galway'de olması kapitalizmi yok etmeyecek; ama Kapitalistlerin bu niyete bile bu kadar tahammülsüz olmaları Che’den ve Che’ye inananlardan ne kadar çekindiklerinin önemli göstergesi olarak kalacak.

Köşe yazarları

Sartre Küba’yı anlatıyor

Kitap, “Küba'daki devrimin ve ona önderlik eden gençlerin ilk elden anlatımı” olarak yazıldı. 1961'de yayınlandı ve Küba devriminin ilk günlerindeki tutku ve vaatlerine değerli bir bakış sunuyor.

Köşe yazarları

Rusya – Ukrayna Krizi’nin Küba’ya etkisi

Rusya Ukrayna'yı işgal ettikten sonra, Küba hükümeti tarafından yapılan kamuoyu açıklamaları, Batı'yı, Rusya'nın NATO'nun genişlemesi konusunda tekrarlanan uyarılarını görmezden gelerek krize yol açan koşulları yaratmakla suçladı.

Köşe yazarları

Üçüncü yol

İki emperyalist güç odağı arasında bir tercih yapmak dışında üçüncü bir yol her zaman vardır ve olmalıdır da.

Köşe yazarları

Metaverse: Kapitalizmin yeni oyuncağı!

Tüketim toplumunun tüketim alışkanlıklarından yararlanarak alışverişi daha kolaylaştıracak, daha çok özendirecek, kışkırtacak, tüketmeye zorlayacak, insanların, bizzat kendilerini de bir ürün olarak satılabilirliğini destekleyecek yeni bir ortam.

Bilim-Teknoloji

2022 için teknolojik öngörüler ve çalışma hayatına olası etkileri

Ekonomik çöküntü, yüksek enflasyon, siyasi belirsizlik, güvensiz ortam, çalışanlar açısından müthiş bir tuzak ama aynı zamanda da bir mücadele alanı ve hayatta kalma durumu oluşturduğundan, 2022’de teknolojinin ne getirdiğinden çok, AKP’nin ne götürdüğü ve yerine neyi, nasıl koyacağımızı konuşacağımız, mücadele edeceğimiz bir yıl olacak.