Levent Turhan Gümüş

Değişik dergi ve gazetelere edebiyat ve siyasetle ilgili yazılar yazdı. Çocuk edebiyatı özellikle odaklandığı alanlardan biri oldu. Dalgacık ile Yakamoz’un Masalı (2011) ve Işıklı Kaplumbağa Adası (2013) Can Çocuk Yayınları’ndan, Ada Masalları (2108) Ayrıntı Yayınları Dinozor Çocuk dizisinden yayımlandı. Ayrıntı Yayınları tarafından Berkin Elvan’ın anısına yayımlanan Haziran’da Bir Fidan (2014) kitabını derledi. Ayrıntı Yayınları Şiir dizisinden çıkan bir dizi kitabın yanı sıra Türkçe Klasikler dizisinden yayımlanan Sabahattin Ali külliyatı ve Ümit Kaftancıoğlu kitaplarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kitabın editörüdür.
Köşe yazarları

‘Kırk sekiz numaralı hücre’deki Filistin

Külleri anlattın. Külleri ve atlası anlattın. Şakağında çınıldayan yara izini fesleğenin dalında bıraktın. Ve şatilla ölülerinin on yedi yarası için yazılmış on yedi şiiri saçlarındaki yıldız ırmağına katıp gittin sonra.

Köşe yazarları

Değişip dönüşen değişende değişmeyen

Atölyelerden bozma fabrikalarda çalışan proleterlerin, günlük yevmiyeye talim eden sıva ustalarının, zabıtaların kovaladığı seyyar satıcıların, semt pazarlarında tezgâh açanların yerini gri yakalı yeni proleterler aldı.

Köşe yazarları

Kod adı Zilli Kurt

İktidarın kapsama alanı içine girmeyen her muhalif yalnızlaştıkça ve siyasi iddia sahibi olarak etkisizleştikçe hegemonya sahibinin üzerine yapıştırdığı yafta bir deli gömleğine, bukağıya dönüşür. Egemen ideolojinin etkisinde kalan yığınlar, onlara daha iyi bir gelecek vaat edenleri bile devlet ve millet düşmanı birer Zilli Kurt olarak görebilir. 

Köşe yazarları

Fay hatları kırılırken ‘yeniden kuruluş’

Solun taşıyıcı sütunları yorgundur. Korozyona uğramış demirlerin tasfiye edilmesi, harcın tuzdan, çakıldan ve aşındırıp öğüten diğer unsurlardan arındırılması, yeni, “birleşik” bir siyaset anlayışının ön alması gerekmektedir.

Köşe yazarları

Zenginlerin fakirlerden çaldığı güzel oyun!

Daha önce hiç örneği yoktu ama oldu: Daha uygun talipler olmasına rağmen on iki yıl önce şaibeli bir seçimle FIFA, şampiyonanın Katar’da yapılmasına karar verdi. Bu tercih, uluslararası sermayenin ihtiyaçlarına uygundu.