Gürcan Ulusoy

Köşe yazarları

“Amatörce” yönetilen branşlar kapatılsın!

Sporu değil, kupayı sevmek üzerinden kurulan ilişkiler en nihayetinde bir taraflaşmayı da beraberinde getiriyor. Çünkü spor esasında uzun erimli bir yolculukken, biz kupa kazanmak veya kazanmamak üzerinden, varla yok arasındaki keskin uçurumda dolanarak takip ediyoruz. Böyle olunca da genellikle uçurumdan düşüyoruz.

Köşe yazarları

Kavga

Soru aslında yine çok açık. Bu kavgaların tarafı kim? Kim kimi dövüyor? Mücadele kiminle? Cevap bence açık. Bu kavgaların görünürdeki tarafları; birbirini besleyen, birbirinden güç alan hatta var eden topluluklar. Bu bir tür milliyetçilik gibi esasında.

Köşe yazarları

Sil baştan başlamak gerek “bazen”

Beşiktaş’ın elinde öyle kolay kolay bozabileceği bir kadro bulunmuyor. Takımın omurgası kabul edilebilecek oyuncular ligde kendilerini ispatlamış durumdalar ve takımın durumdan bağımsız olarak üst düzey -veya yeterli- performans sergileyebiliyorlar.

Köşe yazarları

Şampiyonluğun ardından

Şampiyonluğu bile birine nispet yapmadan, birini itmeden, karşımıza almadan anlatamıyoruz. Şampiyonluk, eğer birileriyle düşmanlık etmemize zemin sağlamıyorsa, orada aradığımız anlamı bulamıyoruz.

Köşe yazarları

Takım değil, fikir tutmak

Böyle bir yazıyı belki de Fransa’da, Almanya’da veya İngiltere’deki bir futbolsever olarak yazmam kolay olmayabilirdi. Zira oralarda futbolu oluşturan grupların özgül ağırlıkları var.

Köşe yazarları

İsmael’in değiştirdikleri

Valerien İsmael döneminde Beşiktaş’ın neleri değiştirmeye çalıştığından önce, değiştirme netliğinden bahsetmek gerekiyor. İsmael daha Türkiye’ye bile gelmemişken oynatacağı oyun şekli ve formasyonu neredeyse belliydi.

Köşe yazarları

Futbol üretmek

Futbol oyunu, her yeni deneyiminden bir şeyler kazanıyor ve bu bilgi havuzunun yeni denemelerini her hafta sahaya bırakıyor.

Köşe yazarları

Trabzonspor şampiyonluğa ilerlerken

Henüz bir şey kazanamamış herkese “kaybeden” mi diyoruz, onu bilemiyorum. Kaybetmek için finale kadar gelmek gerekir, finale gelemeyince kaybetmiş de sayılmıyor mu, onu da bilemiyorum. Lakin şunu biliyorum, Türkiye futbol ligleri yaklaşık 2 aydır, -en azından- “kimin şampiyon olacağı” sorusundan bağımsız olarak oynanıyor.

Köşe yazarları

Kırılma

Siz bu yazıyı okurken Valerien İsmael Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü olmuş olabilir ama benim Beşiktaş’ın teknik direktörünün kim olacağından bağımsız olarak başka bir derdim var