Çiğdem Gelegen van Eijl

Çiğdem Gelegen van Eijl, İstanbul’da lise ve üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra ilk olarak Paris’te hücre fizyolojisi yüksek öğretim programını, sonrasında ise Londra’da Psikiyatri Enstitüsü'nde Anorexia Nervosa hastalığının genetiği üzerine bir doktora programını tamamladı. Doktorasını bitirdiği tarihten bu yana Çiğdem Gelegen van Eijl, Sinir Bilimleri ve Nöropsikiyatri konularında araştırmalar yürütmektedir. Halen University College London’da veri analisti olarak görev yapıyor ve özellikle elektroensefalografi verilerinin analizi üzerine çalışıyor. Aynı zamanda Kings College London’da Uygulamalı Sinir Bilimleri ve Ruh Sağlığının Sinir Bilimleri Temelleri üzerine Yüksek öğretim Programlarında öğretim üyesi olarak çalışıyor.
Köşe yazarları

Parçalanmaya doğru giden bir hükümet ve göçmenlik sistemindeki skandallar

Braverman göreve başlamasından bir ay kadar kısa bir süre sonra yeni bir “skandal” ile gündeme geldi. Şöyle ki, özetle, göreve başlamasından kısa süre sonra Braverman’ın İçişleri Bakanı olarak verdiği kararlar İngiltere’nin güneyinde bulunan Manston göçmen merkezinde tutulan göçmenlerin insanlık dışı koşullarda yaşamaları ile sonuçlandı.

Köşe yazarları

İngiltere'de enerji krizi ve 'Don't Pay (Ödeme)' Hareketi

İngiltere’de enerji faturalarında yaşanan bu artışa yanıt olarak "Ödeme" Hareketi başlatıldı. Bu hareket, kitlelere enerji faturalarını ödememek konusunda çağrı yapıyor. Yeterince sayıda birey enerji faturasını ödemez ise enerji şirketlerinin masaya oturarak enerji fiyatlarını ödenebilir seviyelere getirmek amacıyla kendileriyle birlikte çalışmak zorunda kalacaklarını bildiriyor. 1 Ekim'e kadar bir milyon birey harekete katılırsa 1 Ekim'den itibaren faturalarını ödemeyecekler.

Köşe yazarları

Bipolar bozukluk ve yaratıcılık

Bipolar hastalığı ile mücadele ettiği yıllarda Virginia Woolf duygu durumunda yaşadığı sarsıntıların kendisine, başka bir şekilde mümkün olmayacak bir yaratıcılığın kapılarını araladığının farkındaydı.