Vicdansız olmaya çağırıyorum!

18 maden işçisi toprak altında…

Tıpkı diğer sınıf kardeşleri gibi ekmekleri için ölüme gittiler. Bu lanet düzende, kapitalizmde ekmek parası kazanmak için ölüme giden binlerce işçiye Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 işçi daha eklendi.

Hep yazdık. Bir savaşta ölecek kadar insanın öldüğü bir gerçek var karışmızda. Son 10 yılda 10 bine yakın işçinin iş kazalarında yaşamını yitirdiğini düşündüğümüzde büyük bir sınıf savaşı ile karşı karşıyayız.

Bu bir sınıf savaşıdır, bu savaşta işçiler ölmektedir.

Bu savaşın bir parçası sermaye düzeni ve AKP’dir. AKP’nin kurduğu emek karşıtı ve piyasacı bu düzenin özü budur. Gökdelenler bugün inşaat işçilerinin mezar taşı; madenler, toprağa gömülen işçilerin taşsız şehit mezarlığı gibi.

Soma’da, Mecidiyeköy’de yaşanan işçi katliamlarını daha unutmadan bugün Ermenek’te toprak altında kalan 18 işçinin acı gerçeği karşısında vicdanlarınıza sarılmayın!

Çünkü yetmiyor, vicdanlarınız bu ölümleri durduramıyor. Vicdanlı olmak iyi de acıları vicdanımızda yaşamak kötü!

Vicdandan daha ötesi lazım.

Bu kâr ve sömürü düzenini, bu ücretli kölelik düzenini ortadan kaldırmadıkça bu acılar son bulmayacak, vicdanlar yaralanmaya devam edecek çünkü.

Patronlar vicdansız. Onlar parasından başkasını düşünmez, ekonomik hayatın gerçekleri bunlar derler. Doğal afet derler, fıtrat derler, kader derler. Vicdanlarını paralarıyla temizlerler!

Haramilere, haramilerin saltanatına, AKP’ye ve düzenine karşı vicdansız olmaya çağırıyorum!

Vicdanlı olmak yetmiyor, bu düzeni değiştirmek için tek başına vicdanımız değil, aklımız, bilincimiz, öfkemiz ve örgütlülük gerekiyor!