Susmayacağız!

Referandum yaklaştıkça, özellikle nüfus yoğunluğunun az olduğu illerde AKP/Saray ittifakı muhalifleri sindirmek için her yolu deniyor.

Kentler, gerici ideolojinin kültürel kuşatması altına sokulmaya çalışılıyor.

Ama, bilinmelidir ki, her şeye rağmen susmadık, susmayacağız…

Önce memleketin haline bir bakmak gerek…

İş yok, aş yok ve borç çok.

Hal böyleyken bile ‘’ekonomi iyiye gidiyor, büyüdü’’ gibi söylemlerle propaganda yapmayı sürdürüyorlar.

Bunun için susmayacağız…

Türkiye’nin dış borcu dağları aşmış ve de dış ticaretteki açık yüzde 15 artmışken susmayacağız…

Demokratikleşme konusunda mangalda kül bırakmayan ve YENİ TÜRKİYE diyerek “orta çağ karanlığı”nı topluma dayatan AKP’nin 15 yıllık karnesinin kırıklarla dolu olduğunu unutmamak gerekir. Nasıl mı diye soracak olursanız örnekleyeyim;

Mesela, cezaevlerindeki hak ihlalleri önlenemez hale geldi.

Mesela, yüzlerce tutuklu çeşitli nedenlerle açlık grevinde.

Mesela, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamasına giderken öldürülen Kemal Kurkut’un katil zanlısı polis memurunun tutuklanması talebinin reddedildi.

Mesela TMMOB’nin referandum için yürüttüğü HAYIR çalışması yasaklanmaya çalışılıyor.

Yerele gelince…

HAYIR çalışmasının görülmemesi için tüm devlet olanaklarıyla baskı artırılıyor. Kentin her yerinde EVET afişleri görülmesi ve referandum mitingi için 20 gün önce kente gelen Recep Tayyip Erdoğan için çağrı yapan afişlerin halen asılı kalması bu görüşümü destekler nitelikte.

Buna rağmen HAYIR çalışması yürüten güçler SUSMAYACAĞIZ diyor ve kentin tüm dokusuna nüfuz etmeye çalışıyor.

Bir yanda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AKP Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, EVET Platformu kurucusu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, AKP’nin il kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe başkanları, ilçe gençlik ve kadın kolları başkanları, TÜGVA ve benzeri örgütler, yetmedi Bilal Erdoğan ve panel, konferans-sempozyum türü etkinliklere katılan muhafazakar yazar çizer kadrolar ve tabi ki MHP kadroları.

Bu toplamın çalışmalarına devletin tüm olanakları ve kentin tüm alanları sonuna kadar açık.

Diğer tarafta ise HAYIR’ı örgütlemenin yurttaşlık bilinci ve görevlerinden olduğunu öncelikli olarak anlatmak zorunda kalan kalabalık bir toplam.

Ama hem devlet hem de yerel yönetimleri elinde tutan zihniyet bu kalabalığı yok sayıyor.

Kısacası, bir kesim devletin tüm olanaklarıyla engelsiz yüz metre koşusu, diğer kesim ise engelli on bin metre koşusu yapar gibi.

O kalabalık, her şeye rağmen, her alana SUSMAYACAĞIZ damgasını vuracak kadar kararlı.

O kararlılığı örgütleyen gruplardan biri HAYIR ve ÖTESİ çalışması yapanlar oluyor. Bu grubun tanışma toplantısında adil ve sağlıklı bir seçimin gerçekleştirilmesi ve mümkün olan en fazla sandığın korunması için Kocaeli halkı yan yana durmaya davet edildi. Sandıkta “Hayır” oylarının korunması ve güçlendirilmesi amacıyla yola çıkan HAYIR ve ÖTESİ, gönüllülerle tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Güçlü bir sandık örgütlenmesi yürüteceklerini ifade eden HAYIR ve ÖTESİ gönüllüleri, “Hayır” oylarının korunması için tüm yurttaşlara kapılarını sonuna kadar açtıklarını dile getirdi.

Bu buluşmalar, referandum tarihine kadar değerlendirme toplantıları ve müşahitlik eğitimi gibi içeriklerle devam edecek.

Anlayacağınız, referanduma kadar tam gaz ileri.

Ülkenin ve yeni nesillerin geleceği için,

Cumhuriyet değerlerini korumak ve daha ileri taşımak için,

Demokratikleş yaşamı yeniden inşa için,

Kenti daha yaşanabilir kılmak için,

SUSULMAYACAK, SUSMAYACAĞIZ…