Müzik Eğitimine Hizmet Ödülleri 2014

Yeni yıl konserleri dışında 2014 yılının son ve değerli etkinliği olarak MÜZED’in ödül töreninden bahsetmeliyiz. 30 Aralık’ta gerçekleşen H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nın mütevazi salonunda gerçekleşen çok değerli bir etkinlikti. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen müzik eğitimcileri burada buluştular. Müzik eğitimcilerini örgütlü mücadele ettikleri tek dernek olan MÜZED’in (MüzikEğitimcileri Derneği) müzik eğitimine ömürlerini adayarak, ülkemizin sanat yaşantısını bir nebze daha yeşertmeye çalışan değerli müzikçilerimize verdiği ödül töreni gerçekleşti. 

Ödülle, bir veya birkaç yıllık değil, bir ömürlük emeğin karşılığı olarak veriliyordu. Müzik aşkla, tutkuyla ömrünü adayarak yapılarak icra edilen bir sanat olduğu için törende duygusal anlar yaşandı... Öncelikle ödül kazanan eğitimcilerimizden bahsedelim.

Alfabetik sırayla kürsüye çıkan eğitimcilerimizden ilki değerli koro şefi Süreyya Çağlar idi. Ankara Cumhuriyet Lisesi Emekli Müzik Öğretmeni, TRT Ankara Radyosu Çoksesli Çocuk Korosu ve Ankara Valiliği Müzik Öğretmenleri Korosu Şefi olarak çalışmalarından dolayı bu ödülü kazandı. Ardından, çellist Şinasi Çilden, CSO Viyolonsel Sanatçısı ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi GSE Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Viyolonsel Eğitimcisi olarak emekleri için, ve son olarak yine değerli bir koro şefimiz Yücel Elmas Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi GSE Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi ve TRT İstanbul Radyosu Çoksesli Çocuk Korosu Şefi olarak uzun yıllar süren emeklerinin karşılığı olarak ödüllerini aldılar. 

Eğitimcilerin hayatlarından enstantaneler ve ödüllerin tesliminin ardından Ertuğrul Oğuz Fırat Korosu çok etkili bir şekilde sahneye şarkı söyleyerek çıktı. Koro şefi: Çiğdem Aytepe yönetiminde ilk parça olarak Yücel hocamızın, “Sen Varsın Hep Öğretmenim” söyledi. Çok duygulu bir seslendiriş oldu… 4 parçalık kısa dinletilerinin son parçası ise Muammer Sun’un bestelediği “Sevgi Her Şeydir” idi. 

Tören boyunca yapılan konuşmalar, slaytlar, videolar, ülkemizin başından geçenleri, başlangıçta kaynak eksikliğinin en büyük dert iken günümüzde cahilliğin artık ülkemizin başındaki en büyük dert olduğunu gösteriyordu. Sonunda hatıra fotoğrafları çekilirken, koro’nun ve katılımcıların hep bir ağızdan “Sevgi Her Şeydir” şarkısını söylemesi özel olarak güzeldi.

MÜZED’in, aydınlanma ilkeleri için çalışan, ömürlerini adayan, ülkemizin müzik yaşantısına değerli katkılar sunan eğitimcilere verdiği ödül çok değerlidir. Eğitimcilerimize, on yıllar boyunca yetiştirdikleri binlerce öğrenci ve meslektaşları adına, emeklerinin takdir edildiğini ve değer gördüğünü göstermek, bütün ülke sanat ve eğitimcileri adına karanlık günlerden geçen sanat camiasını kara bir lekeden kurtarmaktadır.