İleri'de atılım vakti

İleri Haber, sadece gazetecilik alanıyla sınırlı olmayan bir iddianın cisimleşmesi olarak kuruldu. Zira aynı günler, Türkiye’de AKP karşısında direnişini ve dirayetini sürdüren ilerici yurttaşlarımızın bir araya gelmesi, omuz omuza mücadele edebilmesi için umut veren adımların da atıldığı günlerdi.

İleri, işte tam o anlarda ve bu adımların güçlü bir parçası olmak adına ortaya çıktı. AKP karanlığıyla göğüs göğüse mücadeleye atılan ilericilerin el ele, yan yana düşünüp tartışacağı, kolektif bir kimliği inşa edeceği bir zemini inşa etme hedefiyle kuruldu.

İki hafta sonra, bu kuruluşun ikinci yılını kutlayacağız.

Sevincimiz ve övüncümüz tartışılmaz; bunları tarif edecek sözler yazmak benim harcım değil. Öte yandan, İleri’nin ismiyle müsemma bir huyu var ki, o da her yeni dönemi ileriye dönük bir atılımla, yeni bir hedef tayiniyle birlikte düşünmek ve başlatmak.

Yani İleri, ikinci yılını kutlamaya hazırlanırken, hatta ondan daha hummalı bir biçimde, yeni bir döneme, yeni bir atılıma da hazırlanıyor bu günlerde.

Bu yeni dönemin, yeni bir atılımın hedeflerini ve adımlarını İleri okurlarıyla paylaşacağız elbette, ancak bizi yakından tanıyan okurlarımız açısından yeni dönemin en önemli ayaklarından birinin İleri kadrosunun ve yapılanmasının güçlendirilmesi olduğu tahmin edilecektir.

İki yıldır genel yayın yönetmenliğini üstlenmek şerefine nail olduğum İleri, bu süreçte yoğun ve özverili bir çalışmanın gurur duyulacak örneklerinden oldu. İleri’nin kadrosunda yer alan gazeteci arkadaşlarımız, İleri’ye fikirleri ile zenginlik katan köşe yazarlarımız, Türkiye’nin dört yanından haber taşıyan gönüllülerimiz ve İleri’yi sırtlanan tüm dostlarımız, iki yıl boyunca ellerinden gelenin ötesini yaptı.

Gelinen noktada, İleri, kendi kulvarının saygın ve ciddiye alınan haber kaynaklarından olmakla kalmadı, tam da hedeflediğimiz gibi, Türkiye’de AKP karşıtı ilerici kesimlerin başvuru kaynaklarından oldu. İleri’de açılan tartışma başlıkları, solun gündemine damga vurdu, yeni tartışmaları tetikledi, mücadelenin pratik ihtiyaçlarına yönelik yaratıcı üretimleri besledi.

Sonuç olarak, kısacık bir sürede bir araya gelen binlerce takipçisiyle ve okuruyla İleri, bugün bir kimliğin, kendisini İleri’ciler olarak adlandıran bir azmin de adı oldu.

Bütün bu süreçte, beraber çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma duyduğum minneti anlatabilecek sözlere sahip değilim. Onlar İleri’nin gerçek sahibi, yüz akıdır. İki yıl boyunca İleri’ye yazılarıyla eşsiz katkılar sunan köşe yazarlarımız ise İleri’cilerin bir kimliğe dönüşmesinin en bereketli kaynağı oldular. Tüm İleri ailesi adına her birine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

O halde, artık bir atılımın zamanı gelmiş demektir.

İki yıldır yürüttüğüm ve hayatımın en güzel anılarıyla dolu olan İleri Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini, mesai arkadaşım, yoldaşım, dostum Doğan Ergün’e kıvançla teslim ediyorum.

İleri’de yeni dönemin ve atılımın somut başlıklarını, bu konudaki hazırlıklarımızı okurlarımızla paylaşmayı, Doğan’a bırakıyorum.

Ancak şunu söylemeden geçmem imkansız.

Zaten iki yıldır İleri’yi birlikte sırtlandığımız, İleri’nin başarısında en az benim kadar emeği olan Doğan, bundan böyle İleri’yi yeni bir atılımın üssü, yeni başarıların sahibi haline getirecektir.

İleri, her zaman olduğu gibi, bundan sonra da durmadan ileriye yürüyecek, ilerleyecektir.

Baştan bu yana şiar edindiğimiz “gerçekler devrimcidir” sözü, İleri’nin yolunu açmaya devam edecektir.