Hazırız...

İlerici Kadınlar Konferansı 15 Şubat günü toplanacak.

Çok uzun bir aradan sonra ülkenin ilerici kadın birikimi tek bir başlığa hapsolmadan kadın ve ülkenin mücadele başlıklarını masaya yatırmak için bir araya gelmiş olacak.

Ülkenin dört bir yanında süren hazırlık toplantılarıyla yan yana gelen ilerici kadınların birbirilerinden öğrendikleri ve biriktirdikleri, konferans ile bir mücadele programına bağlanacak ve ileri adımlar sıklaştırılacak…

Yayınlanan çağrı metni ve destek imzalarından sonra “Ben de varım” diyen kadınların giderek çoğalması, kadınların sadece evde değil siyaseten liberal bir alanda süslü yerini kabul etmemiş olduklarının da heyecan verici bir örneği oldu. Şimdi bu zeminden yürümenin ise tam zamanı.

Yürüyeceğiz…

Perdesiz evin penceresi, liseli kızın eteği, hamile kadının kahkahalarla gülen yüzü, Yırcalı köylünün şalvarı, direnen işçi kadınların sıkılan yumruğu olacağız.

Bir gün belli ki, ilerici kadınlara yetmeyecek. Kadın emeğinden özgürlükler alanına, gericilik ve savaş başlıklarından  sosyalist ülke deneyimlerine, güncel mücadele dinamiklerinden kadın cinayetlerine kadar bir çok başlıkta konuştuğumuz, tartıştığımız her şeyin tadı damağımızda kalacak.

Tam da bu yüzden bu konferans sadece bir başlangıca ışıklı bir kapıyı aralamış olacak.

AKP saldırdıkça liberal kadın hareketlerinin hakimiyetlerini kaybettiği, Haziran Direnişi patlayınca kadının gücünün bir kez daha kanıtlandığı, sömürü ve gericilik derinleştikçe “Artık yeter” diyen mücadeleci kadınların boy gösterdiği bir dönemde yürünecek yolun da ciddiye alınması bu alandaki asgari koşulun sağlanması anlamına gelecektir.

Yapılacak çok iş görülecek çok hesap birikmiştir.

Ve bizler, İlerici Kadınlar hazırız…

Yobazın karanlığını, patronun sömürüsünü, emperyalizmin roketini, AKP diktatörlüğünü yenecek güçlü ve haklı bir ordunun yarısıyız.

15 Şubat’ta değerli hocamız Türkan Saylan’ın adını taşıyan kültür merkezinde bu topraklara kök salmış bir mücadele birikimini daha ileriye taşıyacak en güçlü adımı atacağız.

Sevgili Gonca Eren’in “İlerici Kadın” makalesinin son sözlerindeki gibi “İlerici kadın, gerici fikirlerin üşüştüğü kafalara terlik fırlatma cüretidir. İlerici kadın, boyun eğmeyendir. İlerici kadınlar, ayağa kalkıp kendi yolunu açanlardır.”

Ben de varım diyenlerin yanında, sen de var mısın?

Olmalısın…