Gezin, görün, yiyin, gelin, ve…

Metropol bir kentte yaşamanın bedeli elbette ki ağır oluyor. Kentin yönetenlerinin bütün her şeyini karşılamak zorunda kalıyorsunuz.

Gezi giderleri,

Yeme içme giderleri,

Görüp kültürlerini artırma giderleri,

Ve sonunda uygulamadan doğacak risklerini de karşılama giderleri…

Mesele, yerelliklerde dünyadan esinlenerek yaratılan yeni rant kapılarıdır düşünülen. Mesele bu kadar basit.

Böylesi bir günde, analarımızın elini öpüp onlara sevgilerimizi sunmamızın gerektiği bir günde, hiç suçları olmadığı halde çocuklarının rantçı anlayışı yüzünden sıkıntı çeken ve onların uygulamalarını asla uygun görmeyen annelerden özür dileyerek, çocuklarına iğne ya da çuvaldız batırmaya devam edeceğim.

Duydum ki, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, ilçe belediye başkanlarını Prag'a götürüyormuş.

Eh, ne de olsa hakları, görgülerini artıracaklar…

Doğan'ın davetine 8 belediye başkanı katılacak ve hepsi de eşsiz yola çıkacakmış. Umarım, başlarına sosyolojik bir kaza gelmez. Sağ salim giderler ve gittikleri gibi dönerler. Malum, son dönemde AKP’li bazı belediye başkanlarının üzerinde çeşitli spekülasyonlar döndü ve bunlar kamuoyuna yansıdığı için çok sayıda insan da tedirgin oldu.

Ama, neyse ki Ahmet Hoca’nın hem AKP Genel Başkanlığı hem de Başbakanlık’tan istifası bu ve benzeri gelişmelerin üzerini tamamen örttü.

Başkanlar Prag'a uçtular bile. AKP'de kaos yaşanırken, ülkenin şehirlerine bomba düşerken planlanan bu gezi siyaseten ve ahlaken pek normal karşılanmayacaktır. Ama dedim ya, gezsinler, görsünler, yesinler ve gelip yeni uygulamalarıyla hepimizi şaşırtsınlar.

Tabi, bu gezi, belediye başkanlarının bu dönemdeki ilk kapsamlı gezisi olacak.

Çocuğun zengini fakiri olmaz diyerek hemen tüm okul çocuklarına bisiklet dağıtan,

AKP, Cemevlerini ibadethane olarak kabul edecek düzenlemeyi bir türlü hayata geçirmezken, Hıdrellez öncesi Cemevleri’nde temizlik yaptıran Belediye Başkanı, siyasal olarak yaşadığı tüm uyum sorununa rağmen, halen el üzerinde tutulabiliyor.

İşte o belediye başkanı,

Buluşlar Sergisi diyerek bilimsel açıdan onay verilmemiş çalışmalara kucak açıp

Mahalle konakları Emekli evleri, Cephanelik Spor Tesisleri kurup,

Sözde evde bakım hizmeti verip,

Vitamin durakları işletip,

Türk Halk Müziği Korosu eliyle konserler verdirip,

Gölkaypark ile sportif yaşama müdahale edip halkın gözünü boyamayı becerebiliyor. Bu becerisini halka onaylatmak için lavaboya bile gitse fotoğraf çektirip yerel gazetelere servis ettiriyor ve haber olarak değerlendirilmesini sağlıyor.

Aynı becerilerini birlikte siyaset yaptığı AKP’li Meclis üyeleri ile yerel mecliste muhalefet yapan diğer meclis üyelerine onaylatmak için sık sık yurtdışı gezileri düzenliyor ve tüm giderleri de örtülü ödenekten karşılıyor.

Şimdi, sıra ilçe belediye başkanlarının görgüsünü artırmaya geldi ve onlar için hazırlanan bu programa katılım yüzde 70 düzeyinde gerçekleşiyor.

Anneler gününde annelerinin elini öpüp hayır duası almak yerine Prag gezisine katılmayı uygun gören AKP’li belediye başkanlarının, döndüklerinde anneleri ve eşlerine durumu izah etmeleri biraz zor olacak gibi.

Ama, ne de olsa gezip görerek görgülerini artırdıklarını, önümüzdeki günler ya da yıllarda hayata geçirecekleri projeler özelinde biz de göreceğiz.

Bu zat-ı muhteremler, dönüşlerinde artmış görgülerini kamuoyu ile paylaşmak için ayrı ayrı basın toplantıları düzenler ve ‘’şunu yapacağım’’ demeye getirirse hiç şaşırmamak gerekir.

Çünkü, yeni bir olayı projelendirme, onu kamuoyuna tanıtma, üzerinde toplumsal desteği artırmak için bir süre tartıştırma, AKP’nin geleneği haline geldi. O projenin yapılıp yapılmamasına ya da öngörülen sürede hayata geçirilip geçirilmemesine nasıl olsa kimse bakmıyor. Yerel basın da bu durumu kamufle edince sorun kalmıyor.

Görgülerinizi paylaşmanızı,

Yeni gezileri planlamanızı,

Başkanlık yaptığınız yöreleri Paris’e çevirmenizi,

Hayır dualarıyla daha fazla yol almanızı,

Merakla ve özlemle bekliyoruz. Unutmayın, süreniz 3 yıl sonra dolacak. Elinizi lütfen çabuk tutunuz. Aksi halde, yöreleriniz proje çöplüğüne döner. Bir de, koltuğunuz altınızdan her an kayabilir.

Ne de olsa karar verici, sizin için de çetele tutuyor…