6 Kasım notları | Fatih cinayeti: Yağma düzeninize tutunamayan o güzel insanlar…

Nuri Bilge Ceylan, 2014 yılında Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü “Yalnız ve güzel ülkeme adıyorum” sözleriyle almıştı. 

Bu ülkenin gerçek sahipleri, yalnız ve güzel insanlar, iktidara yandaş olmayan, bir tarikata mensup olmayan, kirli ilişkiler ağına dahil olmayan onurlu insanlar can veriyor. 

Bugün Türkiye, Fatih’te bir cinayete tanık oldu. Yaşları 48 ile 60 arasında değişen 4 kardeş, biri öğretmen, biri kurye, ikisi işsiz olan Yetişkin ailesinin 4 ferdi, siyanür içerek yaşamlarına son verdi. Bakkala borçları vardı, birinin maaşına haciz gelmişti, elektrik faturalarını ödeyememişlerdi. Mahalleli, “çok güzel insanlardı” dedi. Ölümlerinin ardından eve girmeye çalışacak kişileri düşünerek, kapıya “Dikkat siyanür var, polisi arayın” notunu asarak can verdiler. Polisin ardından evin ilk ziyaretçisi BEDAŞ oldu. 600 liralık borç ödenmediği için evin elektriği kesildi. O BEDAŞ ki, devletten aldığı ihaleleri “milletin a. koyacağız” diye kutlayan Mehmet Cengiz’in patronu olduğu Cengiz Holding ile Kolin İnşaat’a, 2012 yılında verilmişti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün mecliste yaptığı konuşmada, “Bu bir insanlık sınavıdır” diyor. Yalnız insanlık sınavı da değil, bu bir onur savaşı…

Koluna 290 bin liralık çanta takanlarla, 600 liralık elektrik borcunu ödeyemeyenlerin savaşı. Devletten en az 80 milyar dolarlık ihale alan Cengiz ve Kolin ile bu yılın ilk 9 ayında çalışırken kaybettiğimiz en az 1320 işçi kardeşimizin davası. Milyonlarca borçlunun, milyonlarca işsizin, ne okuyabilen ne çalışabilen en az 3 milyon gencin ekmek kavgası…

İLGİLİ HABER | Fatih'te bir evde 4 kardeşin cansız bedeni bulundu

İLGİLİ HABER | Erkan Baş: Fatih'te yaşanan olay intihar değil, cinayettir!