20 Kasım notları | AKP Türkiyesi: 'Öğretmeni öldür ki Diyanet yaşasın'

“Alnı secdeye varan iktidar” olarak 17 yılda gerici saldırıları her dönem daha da arttıran AKP’nin bu operasyonlarda işlevsel olarak kullandığı Diyanet’teki örgütlenmesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde ortaya dökülen veriler ile net olarak açığa çıktı.

Verilere göre, 2002’de 68 bin 479 olan din görevlisi sayısı bugün yüzde 70.6 artışla 116 bin 854’e çıktı. Aynı süreçte öğretmen sayısı 561 bin 242’den yüzde 67.1’lik artışla 938 bin 327’ye, polis sayısı da 155 bin 235’ten yüzde 61.3’lük artışla 250 bin 436’ya çıktı. 

Bu verilere göre, din görevlisi sayısındaki oransal artış öğretmenliği geçmiş durumda. Aynı verilerde, din görevlisi sayısının kamudaki doktor, hakim ve savcı sayısını ise geçtiği belirtildi.

AKP, hedeflediği ‘dindar nesil’ hayaline ulaşmak için ‘bütçe’, ‘kadro’ gibi gerekçeleri öne sürmezken, atanamayan öğretmenler için ise her dönem bu gerekçeleri öne sürdü. Mevcut veriler, işsiz öğretmenlerin intihara sürüklenmesine nasıl göz yumduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Diğer taraftan toplum üzerindeki gerici baskının en net göstergesi olan bu veriler, AKP tarafından 17 yıldır gittikçe yoksullaştırdığı kitlelere sunduğu afyonun da yine din olduğunu gösterdi.

İLGİLİ HABER | AKP döneminde öğretmenden çok din görevlisi ataması yapıldı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, vergi adaleti konusunda ‘servet vergisi’ ve ‘asgari ücretliden vergi almama’ önerisinde bulundu. Baş, “Bunu yaparsak EYT’linin sorununu da çözeriz, öğretmeni de atarız, sözleşmeli öğretmene de iş buluruz, gençler ülkeden kaçmaz, kimse böbreğini satmaz” dedi.

İLGİLİ HABER | Erkan Baş, EYT sorununun çözüm reçetesini açıkladı: 'Servet vergisi' çıksın, para zenginden alınsın'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, 14 Kasım'da Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma sebebiyle AKP'nin medyadaki tetikçileri ve ak troller tarafından Twitter'da hedef gösterilmesine ilişkin İleri Haber'e konuştu.

Yine aynı şeyleri söylediğini ifade eden TİP Milletvekili, "Asıl güç halktır ve halk AKP’yi de, AKP’nin kurduğu bu düzeni de alaşağı edecektir. Buna ne AKP’nin sahip olduğu kolluk gücü, ne de elinde tuttuğu medya ve trollerle yarattığı 'AKP millettir, devlettir' algısı engel olabilir" dedi.

İLGİLİ HABER | Gezi'yi mumla arayacaksınız: AKP suç örgütünü halk alaşağı edecek

Devlet kadrolarında Gülen cemaatinden boşalan yerleri yeni tarikat ve cemaatlerin doldurduğu artık bilinen bir gerçek iken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Menzilcilerin İçişleri Bakanlığı’nda kadrolaştığı" iddiasına ilişkin "Bir tane göstersinler bakanlığı bırakacağım" dedi.

Soylu’nun ifadeleri akıllara, gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın 'Metastaz' adlı kitabında Menzilcilerin Polis Akademisi mescidinde 'vird' çektikleri fotoğrafları getirdi.

İLGİLİ HABER | Soylu'dan Menzil iddiası: 'Bir tane gösterin bakanlığı bırakırım'