18 Aralık notları: Cinayet düzeninden çıkış

Kimi inşaat iskelesinde çalışırken, kimi sokakta yürürken, kimi de yiyecek yemek dahi bulamadığı için… AKP Türkiyesi’nde bugün yine cinayet haberleri yapıldı.

- Çorum’da Gökhan T. ve Oktay A. isimli iki yurttaş hayatına son verdi. Oktay A’nın eşi maddi sıkıntılarının olduğunu, evde yiyecek yemeklerinin dahi olmadığını söyledi.

- Kocaeli’de bir çocuk babası 54 yaşındaki Binnet Simit, borçlu olduğu bankaların isimlerinin yazdığı bir not bırakarak yaşamına son verdi.

- Ankara'da inşaat halindeki okulun 4. katında kurulan iskelenin çökmesi sonucu  Sıraç Çelik isimli işçi ağır yaralanırken, 25 yaşındaki Mehdi Yarba ise hayatını kaybetti.

- Balıkesir'de Nazan Can adlı kadın Mehmet B. adlı erkek tarafından pompalı tüfekle katledildi.

17 yılı dolduran AKP iktidarı güç kaybetmeye devam ederken, ülkeyi uğrattığı yıkım ise hemen her gün başka boyutlarıyla ortaya çıkıyor. Kah iktidarı döneminde sürekli artan iş cinayetleriyle, kah gericilikle birlikte vahşet boyutuna ulaşan kadın cinayetleriyle, kah çıkışsız ve geleceksiz bırakılan yurttaşların intiharlarıyla… Bu cinayet düzenini yaratan AKP, bir yandan da 17 yıldır ihya ettiği patronların servetlerinin derdine düşmüş durumda. Devlet eliyle kurtarılan simit sarayları, verilen teşvikler, peşkeş çekilen milli servet…

Bu düzenin adı cinayet düzeni; bu düzende emekçilere, onuruyla ekmeğini kazananlara, kadınlara, gençlere reva görülen yoksulluk ve ölüm olurken, Saray’ın ‘süper beşlilerine’, ‘süper onlularına’ ise Saray’da oluşturulup, Meclis’te sahnelenen bütçelerle kar rekorları vadediliyor.

Bu tabloda ise tek çıkış yolu görülüyor; yoksulluğun, işsizliğin, hayat pahalılığının düşük yaşam kalitesinin bir isyana  dönüşmesi ve işçilerin, kadınların, gençlerin, halkın bir kurtarıcı beklemeden, kendi elleriyle bu cinayet düzeninin mimarı AKP’den kurtulması…

İLGİLİ HABER | Balıkesir'de bir kadın pompalı tüfekle katledildi!

İLGİLİ HABER | Kocaeli'de bir yurttaş borçlarını yazarak yaşamına son verdi

İLGİLİ HABER | Aynı mahalleden iki yurttaş yaşamına son verdi: 'Yiyecek ekmeğimiz yoktu'

İLGİLİ HABER | Ankara'da iş cinayeti: İskele çökmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybetti

Meclis’te 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi görüşmeleri sürüyor. Bugün Genel Kurul’da TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay birer konuşma yaptı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş konuşmasında, "Bu bütçeye ‘evet’ demek insan hakları suçudur. Bu bütçeye ‘evet’ demek, ‘insan haklarına aykırı faaliyetleri onaylıyorum’ demektir. Unutmayın, insanlığa karşı işlenen suçlar zaman aşımına uğramaz ve mutlaka hesap verirsiniz" dedi.

TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ise konuşmasında, "Bu bütçe halkın değil, on sekiz yılda yarattığınız bir grup seçkinin sefahat ve şatafat bütçesi" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER | TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuştu: 'Bu bütçeye 'evet' demek insanlık suçudur'

İLGİLİ HABER | TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay: Bu bütçe halkın değil, on sekiz yılda yarattığınız bir grup seçkinin sefahat ve şatafat bütçesi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "Gaziantep 7. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı"nın açılışında konuştu.

"Herkesin kamuda çalışamayacağını" savunan Uzunkaya, şunları söyledi:

"Bir kısım çevrelerin iş bulmaktan anladığı kamuda, masa başında görev beklemekse bu kıyamete kadar sürer. Hiçbir devletin, hükümetin, kamu istihdamı kurumunun tüm insanlarını kamuda çalıştırmak gibi görevi yok. Sürdürülebilir olması mümkün değil. İşgücü piyasasında işverenlerimiz insanları çalıştırmak için beklemektedir. İnsan yetiştirmek adına İŞKUR ve devlet olarak ciddi programlar gerçekleştirmekteyiz. İşverenler nitelikli, becerikli, tecrübeli, işyerine uyum sağlayanları istiyor."

İLGİLİ HABER | İŞKUR Genel Müdürü'ne göre, işsizliğin sebebi herkesin kamuda çalışmak istemesi

Kayyum darbesini protesto ettikleri için gözaltına alınan kadınların yargılamaları bugün başladı. Mahkeme, avukatların 'derhal beraat' talebini reddederken, davayı 18 Mart'a erteledi.

İLGİLİ HABER | 'Kayyumlara hayır' diyen kadınların yargılandığı davada ilk duruşma yapıldı

Gözaltında bulunan 3 HDP'li belediye eşbaşkanı ve tutuklanan CHP Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alındı. Görevden almaların gerçekleştiği belediyelere kayyum atandı.

İLGİLİ HABER | 3 HDP'li ve bir CHP'li belediyeye kayyum atandı